Tekrarlayan Düşüklerin Belirti ve Nedenleri
Düşükler genellikle ilk üç aylık dönemde meydana gelir ve bazı kadınlar, tekrarlayan düşük olarak bilinen birden fazla yaşarlar. Nedeni kromozomal olarak anormal bir fetüsten kaynaklanıyor olabileceğinden, bir tane spontan düşük yapmak iyidir. Ancak, bir kadının art arda iki veya daha fazla düşükle karşılaşması durumunda, uygun değerlendirme ve tedavi gerektirir.
Tekrarlayan Düşük Nedir?
Tekrarlayan düşükler iki veya daha fazla gebelik kaybı olarak tanımlanır. Düşükler sık sık meydana geldiğinde, altta yatan bir neden, yani genetik bir kusur olabilir. Anormal şekilli bir rahim, rahim fibroidleri ve rahimdeki yara dokusu gibi başka nedenler olabilir.
Tekrarlayan Düşüklerin nedenleri nelerdir?
Düşük, bir kadını anormal bir gebelikten koruyan süreçtir. Çoğunlukla, kayıplar embriyonun kromozomal anormalliğinden kaynaklanmaktadır.
Genetik Nedenler
Ebeveynlerden birini veya her ikisini de etkileyen gelişmekte olan bir embriyoya sahip genetik bir anormallik, tekrarlayan düşüklere neden olabilir. Genellikle, tüm erken gebelik kayıplarının% 50-70’inin bir embriyonun kromozomal yapısındaki kusurlardan kaynaklandığına inanılmaktadır.
İlginizi Çekebilir: Özel Sağlık Sigortası Teklifi Ankara
Rahmi Etkileyen Koşullar
İmplantasyon süreci hormonal olarak düzenlenir ve implante eden embriyo ile bir kadının rahminin astarı arasında aktif bir etkileşim gerektirir. Bu süreçte değişen faktörler gebelik kayıplarına neden olabilir.
Kadının rahmiyle ilgili yapısal sorunlar
Polipler, miyomlar veya doğuştan sakatlıklar gibi, düşük veya gebelik komplikasyonlarına neden olabilecek anatomik sorunlar olabilir. Ultrason, röntgen gibi çeşitli testler rahimdeki birçok yapısal anormalliği ortaya çıkarabilir. Bu anormallikler ameliyatla düzeltilebilir.
Bağışıklık sistemini etkileyen sorunlar
Rahim ve bağışıklık sistemi arasında özel bir bağ olduğu oldukça açıktır. Erken plasental dolaşımda iki antikor pıhtılaşmaya neden olur. LAC ve ACA testleri, tüm tekrarlayan gebelik kaybı hastalarında gerçekleştirilir.
Çevresel Faktörler
Tekrarlayan düşüklerle karşılaşan kadınların, düşük yapma ile ekolojik faktörler arasındaki bağlantı hakkında genellikle şüpheleri vardır. Sigara, kafein, alkol kullanımı ve egzersiz gibi çeşitli çevresel faktörler zararlıdır. Bazı çalışmalar çevresel faktörlerin sporadik gebelik kaybına neden olabileceğini öne sürmekle birlikte, hamile kadınların alkol ve sigaradan uzak durmaları önerilmektedir.
Hormonal Bozukluk
Endokrin sistemi etkileyen hastalıklar hafiftir ve düşük yapma olasılığını artırmaz. Bununla birlikte, kontrolsüz diyabet veya tiroid hastalıkları gibi bazı bozukluklar, düşük yapma riskini artırabilir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN