Kaza Tespit Tutanağı

Anasayfa » Kaza Tespit Tutanağı

Kaza Tespit Tutanağı Örneği

Kaza Tespit Tutanağı

Aracınızla trafiğe çıkıyor olmanız bir risk ve bu risklerin beraberinde getirmiş olduğu bir takım önemli işlemler vardır. Kaza tespit tutanağı ise kaza sırasında doldurulması gereken resmi bir belgedir. Ancak kaza tespit tutanağının tutulması gereken zaman kaza sonrasında iki sürücünün anlaşması neticesinde tutulması gerekiyor. Kaza tespit tutanağının doldurulmasını gerektiren şartların başında ise kaza neticesinde aracın zarar görmesidir. Bu belgenin asıl doldurulmasındaki amaç ise kazanın nasıl ve ne şekilde meydana geldiğinin kayıt altına alınmasını sağlamaktır. Sürücüler kaza sonrasında kendilerince bir tutanak hazırlar ve olayın gelişimini anlatmaya çalışırlar. Çünkü sonrasındaki işlemler için sigorta şirketi devreye girecektir. Bu belge olmadan sigorta şirketine durumu anlatabilmeniz mümkün olmayacaktır. Bunun içinde kaza tespit tutanağı doldurulması gerekiyor. İlk kez kazaya karışanlar bu noktada neler yapması gerektiğini bilmeyebilir ancak sitemiz üzerinden erişecekleri kaza tespit tutanağı örneği ile birlikte fikir sahibi de olabilir. Aşağıda bu belge üzerinde aynı zamanda istenilen belgeler yer almaktadır. Okumanız sizin için faydalı olacaktır.

Kaza Tespit Tutanağında İstenen Belgeler

Kaza yapan bir sürücü karşı tarafın sigorta şirketine ya da kendisinin kasko şirketine başvururken bu belgeleri de vermek zorundadır. Aksi takdirde işlemleri başlatılmamış olacağı gibi onarım masrafları da sigorta şirketi tarafından karşılanmaz.

  • Trafik sigortası tarasından imzalanmış olan poliçenin fotokopisi
  • Kaza tespit tutanağı
  • Olay yerinden varsa çekilmiş kaza fotoğrafları
  • Ehliyet ve ruhsatın fotokopileri

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Hazırlanır?

Aşağıdaki linke tıkladığınız zaman kaza tespit tutanağı örneği görülebilecek. Burada olan bilgileri doldururken kazanın nasıl gerçekleştiğini açık bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Hatta günümüzde artık herkes akıllı cep telefonu kullanıyor çekilecek olan fotoğraflar daha aydınlatıcı bir belge olacaktır. Her sürücü kazayı kendi bakış açısıyla fotoğraflayabilir ve belgelerini teslim edebilir. Sürücü belgenin üzerindeki sigortaya ait bilgileri eksiksiz olarak doldurmalı ve imzalamalıdır. Bu her iki sürücünün de doldurması ve imzalaması gereken bir belgedir. İmza olmayan bir belgenin geçerli olması beklenemez bunun için belge iki nüsha olarak imzalanır ve biri sizde birisi de sigorta şirketine verilir.

Kaza Tespit Tutanağı Örneği için Tıklayın

Kaza Tespit Tutanağı Ne Zaman Tutulmaz?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kaza tespit tutanağı maddi hasarların meydana geldiği kazalarda tutulur. Fakat bazı özel durumlar vardır ki burada tutulmaz. Örneğin kazaya karışan ikinci bir aracın olması şarttır. Ölümlü ya da yaralanmalı kazanın meydana gelmemiş olması gerekir.

Ara ve Teklif Al