Sinüzit Tedavisi Var mı?
Sinüzit burun kenarında mantar ya da çeşitli bakterilerden meydana gelen iltihaplanma halidir. Sinüsler ise burun kemiğinin alnın ve gözlerin arkasında yer alan boşluklara denilir. Bu makalemizde, siz değerli takipçilerimiz için sinüzit tedavisi nasıl olur, bunu nasıl bir şekilde atlatmaya çalışacağız, gibi sorulara cevap bulacağız. Sinüzit sinüslerde meydana gelir ve bu kanallar balgamla dolarak tıkanırlar bunun içinde bakterilerin üremesi için elverişli bir ortam demektir. Bunun neticesinde ise ağrı olabildiği gibi iltihabi durumlarda meydana gelebilecektir.
Sinüzit Neden Olur?
Yukarıda da belirttiğimiz gibi sinüsler tıkandığı zaman bu durum gerçekleşecektir. Aynı zamanda sinüslerin içerisinde küçük kıllar vardır. Bu kıllar balgamın düzgün bir şekilde dışarı atılmasını engellemesi halinde fazla balgam üretilecek ve sinüsler bu sayede tıkanmaya başlayacaktır. Sinüzit durumunda tıpkı nezle ve alerjilerde görülen durum ortaya ıkabilir.
Sinüzit Riskini Artıran Etkenler
Sinüzitin oluşumuna etki eden bir takın etkenler vardır. bu etkenler ise şu şekilde olmuştur. Bahar veya diğer alerjiler. Sinüslerin içindeki kılcal kılların tam olarak görevlerini yerine getirememesi durumunda. Havada meydana gelen ani değişikliklerde, örneğin uçak seyahati ya da dalış sırasında yaşanan hava değişimlerinde bağışıklık sisteminin zayıflaması durumunda, yüz kemiklerinin anormal bir durum almasında, şeker hastalığı gibi durumlar sinüzitin oluşmasında etken olarak gösterilebilmektedir.
İlginizi Çekebilir: Özel Sağlık Sigortası Fiyat Teklifi
Sinüzitin Belirtileri Nelerdir?
Sinüzitin yaşanması durumunda yaklaşık olarak sıkıntı 4 hafta kadar sürebilir. Önceleri bir grip soğuk algınlığı şeklinde kendisini gösteriyor olsa da bu durum zamanla iyileşmek yerine daha da kötüye gitmeye başlayacaktır.
Bu makalemize de göz atın:
Bu şekilde bir durumla karşılaşıldığında doktora gitmek önemlidir. Çünkü sinüzit kronik bir hale dönüştüğünde yaklaşık olarak 3 ay kadar devam eder. Böyle durumlarda da aşağıdaki rahatsızlıklar kendisini gösterecektir.
• Ağızda kötü koku ve koku almada zayıflama
• Genel halsizlik ve yorgunluk
• Geceleri artan öksürük
• Ateş
• Baş ağrısı
• Boğaz ağrısı ve geniz akıntısı
• Burun akıntısı ve tıkanıklığı
• Yüzde hassasiyet
Sinüzitin ilaçla tedavisinin yanı sıra doğal olarak yapabileceğiniz yöntemlerle de tedavi edilebilmesi mümkündür. Bunun için formülleri incelemenizde fayda vardır. Sitemiz içerisinde daha sonra siz değerli takipçilerimiz için paylaşacağımız sinüzite doğal tedavi yöntemleri konusundaki makalelerimizi de okuyabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN