Kısırlık Nasıl Teşhis Edilir?
Kısırlık Nedir?
Bir kadının gebe kalması ve çocuk doğurması için doğal yeteneğine doğurganlık denir. Bir kadın, aylarca hamileliği denedikten sonra gebe kalamazsa kısır olarak kabul edilir. Kadınlarda kısırlığın birçok nedeni olsa da, bu sorunların birçoğu teşhis edilip tedavi edilebilir.
Kısırlığın Nedeni Nasıl Teşhis Edilir?
İlk adım, üreme konusunda uzman bir doktor bulmak olmalıdır. Doktor sizi değerlendirir, son teşhislerini ve tedavilerini bilgilendirmek için tıbbi geçmişinizi not alır. Tek bir test infertiliteyi teşhis etmek için mükemmel olmadığından aşağıdaki testlerin yanıtlarının da bulunması gerekir.
- Rahim testleri
- Fallop tüplerinin testleri
- Yumurtalık testleri
- Serviks testleri
Kadın Kısırlığının Teşhisi
Kadınlarda kısırlığın nedenini teşhis etmek için doktor bir dizi hormon testi ve değerlendirmeye başlar. Yumurtlamanın düzenli olarak gerçekleştiğini doğrulayacaklar ve endometriyumun kalınlığını ve FSH seviyelerini test edip ölçecektir. Ek bir teşhis muayenesi, anormal bir şey olup olmadığını veya bir tıkanıklık olup olmadığını belirlemek için fallop tüplerinin, uterusun ve çevresindeki ortamların sağlığını ve durumunu değerlendirir. Doğurganlık testi, rahim ağzı mukozasının spermi uterusa etkili bir şekilde taşımak için doğru kıvama sahip olup olmadığını da görebilir.
İlginizi Çekebilir: Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Ankara
Doğurganlık Tedavileri
Bu ilaçlar, hipofiz bezinden gonadotropinlerin salınması yoluyla yumurtlamayı uyarır. Genellikle diğer tedavilerin başarısına eşlik eder ve katkıda bulunurlar.
Rahim İçi Tohumlama: Yumurtlama sırasında spermin izole edilip doğrudan rahme verildiği bir tür doğurganlık tedavisi.
Tüp Bebek: Bir kadının yumurtalarını vücudunun dışında döllemek için yardımcı üreme teknolojisini kullanan bir doğurganlık tedavisi. Elde edilen embriyolar daha sonra rahim ağzından kadının rahmine aktarılır.
Genetik Öncesi Tanı: Pre-Genetik Teşhis, embriyoların uterusa transfer edilmeden önce genetik bozukluklar için test edilmesi amacıyla tüp bebek ile birlikte yapılır. Bu doğurganlık tedavisi, yalnızca sağlıklı embriyoları transfer ederek daha yüksek gebelik oranlarına izin verebilir.
Erkek Kısırlık Tedavileri: Erkek kısırlık tedavileri, bir erkeğin düşük sperm sayısı veya bir yumurtayı döllemeyi zorlaştıran sperm işlevi sorunları nedeniyle herhangi bir kısırlık nedenini ele alır.
Yumurta Muhafaza: Yumurtaları korumak, bir kadının canlı yumurtalarının daha sonra kullanılmasına izin verir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN