Diyetlerin Başarısızlıkla Sonuçlanmasının Nedenleri

Diyetlerin Başarısızlıkla Sonuçlanmasının Nedenleri

Odak noktası kısa vadeli kazanç olduğu için diyetler uzun vadede işe yaramaz. Bunun için şu an yapılan diyetler genelde dengesiz bu nedenle de çok gerçekçi değildir. Aşağıda bahsedeceğimiz konu ise diyetlerin neden başarısız olduğu ile yakından alakalı bir durumdur. Yani pek çoğumuzun hevesle başladığı diyetler aslında aç kalmaktan başka bir işe yaramıyor.

Çoğu insan diyete ‘ya hep ya hiç’ zihniyetiyle yaklaşır. Bu bir felaket reçetesidir ve birçok yasaklı yiyecek eskisinden daha karşı konulamaz hale geldiğinden, insanların yiyecek açısından kontrol dışı hissetmesine neden olabilir.

Çoğu diyetlerde odak nokta kaloridir ve diyete başladığınızda genellikle düşük kalori almaya odaklanırsınız. Oysaki bu sizi aç, zayıf, enerjisiz ve bitkin hissettirir.

Diyette her şey neye sahip olamayacağınız, neyi yiyebileceğinizden çok yiyemeyeceğiniz ve dolayısıyla onu olumlu bir yeme ve yaşama biçimine dönüştürme ile ilgilidir.

Genellikle protein, karbonhidrat ve temel yağlardan yoksun diyetler hormonal ve beyin sağlığını etkileyebilir. Kalori ve besleyici yiyecek eksikliği nedeniyle huzursuz olabilir, ruh hali değişiklikleri ve baş ağrıları yaşayabilirsiniz. Beynin yakıt için glikoza ihtiyacı var ve eksikliği zihinsel yorgunluğa ve beynin bulanıklaşmasına neden olur.

Aç olmak uykuyu etkileyebilir ve uyku, hormonların, özellikle açlık hormonu ve  tokluk hormonu kontrolünde hayati bir rol oynar. Uyku eksikliği, açlık hormonunun seviyesinin yükselmesine ve leptin seviyelerinin düşmesine neden olarak kendinizi bitkin hissetmenize neden olur.

Diyet yapan kişiler mutsuz, üzgün ve sık sık depresyona girer, çünkü genellikle başarısızlıkla sonuçlanır. Çoğu zaman başlamadan önce olduğundan çok daha fazla kilo almaya başlarsınız.

Diyetler duygusal tetikleyicileri ve zihniyetle ilgili sorunları ele almaz. Uzun vadede sağlıklı beslenmenin anahtarı olan benlik saygısı destek, motivasyon ve uygun rehberlikten yoksun olduğundan diyetler hiçbir zaman eğlenceli değildir.

Sağlıklı beslenme, diyet değildir. Sağlıklı beslenme ve ulaşılabilir bir yaşam tarzını benimseme, sizi fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak destekleyen bir yoldur. Kendinizi enerjik, mutlu, net bir kafaya sahip, hayat dolu ve enerjik hissetmeniz için bir yoldur.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz konular genelde diyete başlayanların ve devam eden süreç içerisinde yaşanılanların bir özetidir. Bu nedenle diyete başlamadan önce hedefinize kilo vermek değil sağlıklı olmak gibi bir şart koyun.

Ankara özel sağlık sigortası yaptırdığınızda ise kendinizi daha iyi hisseder ve ihtiyacınız olan sağlıkla gelişimi de tamamlamış olursunuz.

30 Ağustos 2020
251 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al