Yorgun Araç Nasıl Anlaşılır?
Araç Yorgunluğu Nedir?
Yeni bir araç alım satımında ekspertizlerden ya da ustalardan duyduğunuz bu araç yorgun sözünün ne anlama geldiği ve aracın yorgun olup olmadığının nasıl anlaşılabileceğini bu makalemizde sizinle paylaşalım istedik.
Araçların ömrünü etkileyen bir takım kullanım şekilleri vardır. Her aracında kullanım süresinin olduğunu göz önünde bulundurursak bir aracın ömrünü uzatmak ya da kısaltmak biraz da sürücüsünün elindedir. Aracına düzenli bakım yapan ve temizliği ile ilgilenen birisi ile aracına bakım yaptırmayan ve daima pis olan bir aracın görüntüsü de ömrü de birbirinden çok daha farklı olacaktır. Aracın ömrünü uzatan pek çok faktör var. Örneğin kullanılan yakıtın kalitesi, aracın markası ve modeli gibi sayılabilir. Yani siz yıllardır sahibi olduğunuz aracınızı yaşamınızın bir parçası gibi gördüğünüzde aracın da daha diri olmasını sağlayabilirsiniz.
Peki, aracın yorgunluğunu belirten durumlar…
Her aracın değişim zamanı vardır ve üzülerek de olsa bunu kabul etmek gerekiyor. Değişim zamanı ise artık aracın teknik olarak sık arıza vermesi ve görüntüsündeki değişimlerdir. Artık araçtan istediğiniz verimi almamaya başlarsınız ve bakım sıklığı da bu anlamda artmaya azalmaya başlar. Sürekli arıza çıkarmak ve motordan tutunda yürüyen aksamdan bir sürü ses gelmesi. Bunlar aracınızın değişim vaktinin geldiğinin açık sinyalleridir. Böyle bir aracı kullanmaya devam ettikçe size daha fazla masraf açmaya başlayacak ve siz param yok tasarruf edeyim yeni bir araç almayım dedikçe cebinizden daha fazla para çıkacaktır.
Ömrünü tamamlamaya yakın olan araçların yakıt tüketimleri de yüksek olacaktır. Filtreler ve yağ kaçakları da buna bir örnektir.
Otomobillerde Metal Yorgunluğu
Metal yorgunluğu ise aracın dışarıdan baktığınız zaman görüntüsünün beklentiyi karşılamaması olarak değerlendirilebilir. İkinci el araçlarda olan bu durumda araç bakıldığı zaman pes etmiş gibi durur. Daha dik olan görüntü ortadan kalkmış araç yayvan bir görünüme geçmiştir. Araçta yaptığınız hiçbir değişiklik kendisini göstermeyecek, boya solmuş ya da paslanmalar ortaya çıkmış olacaktır. Aracın içerisine oturduğunuz zaman döşemeler ve göğüs sizde rahatsızlık hissi uyandırır. Böyle tipteki araçlar genelde daha ağır yüklerin altına girmiş demektir. Dolayısıyla hiç kimse hor kullanılmış ve sürekli çalışmak zorunda kalan bir aracı istemeyecektir. Araç çok fazla baskıya maruz kaldığından dolayı yere daha yakın bir görünüm alır. Araçta küçük çatlaklar oluşmuş ve ileriki zamanlarda bu çatlakların kırılma ihtimali sizi korkutur.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN