Doğuştan Kalp Hastalığı Nedir?

Doğuştan Kalp Hastalığı Nedir?

Konjenital kalp hastalığı veya doğuştan kalp kusuru, doğumda mevcut olan bir kalp anormalliğidir. Sorun şunları etkileyebilir:

  • Kalp duvarları
  • Kalp kapakçıkları
  • Kan damarları

Çok sayıda doğuştan kalp kusuru vardır. Semptomlara neden olmayan basit durumlardan ciddi, yaşamı tehdit eden semptomlara neden olan karmaşık problemlere kadar değişebilirler.

Kalp kusurlarıyla yaşayan milyonlarca yetişkin ve milyonlarca çocuk var. Kusurlar için tedaviler ve takip bakımı birkaç yılda büyük ölçüde iyileşti, bu nedenle kalp kusuru olan çocukların neredeyse tamamı yetişkinliğe kadar hayatta kalıyor. Bazıları kalp kusurları için yaşamları boyunca sürekli bakıma ihtiyaç duyarlar. Ancak birçoğu, durumlarına rağmen aktif ve üretken bir yaşam sürmeye devam ediyor.

Konjenital Kalp Hastalığı Türleri

Birçok farklı doğuştan kalp kusuru olmasına rağmen, bunlar üç ana kategoriye ayrılabilir:

Kalp kapakçık bozukluklarında kalp içindeki kan akışını yönlendiren kapakçıklar kapanabilir veya sızdırabilir. Bu, kalbin kanı doğru şekilde pompalama yeteneğine müdahale eder.,

İlginizi Çekebilir: Ankara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Kalp duvarı defektlerinde kalbin sol ve sağ yanları ile üst ve alt odacıkları arasında bulunan doğal duvarlar düzgün gelişmeyerek kanın kalbe geri dönmesine veya ait olmadığı yerlerde birikmesine neden olabilir. . Kusur, kalbe daha fazla çalışması için baskı yapar ve bu da yüksek tansiyona neden olabilir.

Kan damarı kusurları ise, kalbe kan taşıyan ve vücuda vazgeçme arterler ve venler düzgün çalışmayabilir. Bu, kan akışını azaltabilir veya bloke ederek çeşitli sağlık komplikasyonlarına yol açabilir.

Siyanotik ve Asiyanotik Konjenital Kalp Hastalığı

Birçok doktor doğuştan kalp hastalığını ya siyanotik doğuştan kalp hastalığı ya da asiyanotik doğuştan kalp hastalığı olarak sınıflandırır. Her iki tipte de kalp, kanı gerektiği kadar verimli şekilde pompalamıyor. Ana fark, siyanotik doğuştan kalp hastalığının kanda düşük oksijen seviyelerine neden olması ve asiyanotik doğuştan kalp hastalığının olmamasıdır. Oksijen seviyeleri düşük olan bebekler nefes darlığı ve ciltlerinde mavimsi bir renk tonu yaşayabilir. Kanlarında yeterli oksijen bulunan bebekler bu semptomları göstermezler, ancak daha sonraki yaşamlarında yüksek tansiyon gibi komplikasyonlar gelişebilir.

Doğuştan Kalp Hastalığının Tespiti

Doğuştan bir kalp kusuru genellikle hamilelik ultrasonu sırasında tespit edilir. Örneğin doktorunuz anormal bir kalp atışı duyarsa, belirli testler yaparak sorunu daha fazla araştırabilir.

06 Haziran 2021
217 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al