Yaşlı Sürücü Nasıl Otomobil Kullanmalı?

Yaşlı Sürücü Nasıl Otomobil Kullanmalı?

Hayatın bir süreçten ibaret olduğunu biliyoruz. Her canlı doğar, büyür ve yaşlanır. Bu süreç herkes için aynıdır ve yıllar içerisinde hepimiz bu döngüden geçerek hayatımızı kaybederiz. İnsan ise yaşı ne olursa olsun artık yaşlandığını ve bir takım şeyleri yapmak için geç kaldığını kabul etmek istemez ve üzerinde halen durmaya çalışır. Ancak yaşlandıkça gerek refleksler, gerek görme, gerek duyma gibi organlarda işlevini yerine getiremeyeceğinden dolayı hareketler, düşünceler her şeyde bir kısıtlama meydana gelmeye başlayacaktır.  İşte bu kararsızlık ve kabullenmemelerin en önemli süreçlerinden bir tanesi de otomobil sürüşleridir. Yani insan ne kadar yaşlanırsa yaşlansın her zaman araç sürebileceğini düşünür ve bunda ısrarcı olur.

Peki, biz yaşlandığımız zaman uzuvlarımız ve organlarımızda yaşlandığına göre o zaman artık sürüşü ne zaman bırakmamız gerekiyor? Bunu bize hatırlatacak ve anımsatacak olan hareketler var mıdır? Gelin isterseniz bu konuyu detaylıca bir ele alalım.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi insanlar yaşlandıkça görmeleri de kısıtlı olmaya başlayacak ve işitme duyusu zayıflayacak. Bu durum aynı zamanda kişinin kuvvetten düşmesine de neden olacaktır. Hatta otomobil firmaları bunun önüne geçebilmek için kendi kendine giden otomobiller üretme gayreti içerisindedir. Mesela yol bilgisayarları, geri görüş kamerası, kendi kendine park eden araçlar gibi pek çok özellik araç sürücülerinin daha rahat hareket edebilmeleri için geliştirilmiş ekstra özelliklerdendir. Bir otomobilin güvenliğiyle ilgili alınacak her karar ve uygulama tamamen sizin, yolcuların ve yayaların can güvenliği için olduğunu unutmamalısınız.

Gözlerinizi Ve Kulaklarınızı Kontrol Altında Tutun

Göz kalbin aynasıdır deseler de gözünüz tam olarak göremediğinde direksiyona da oturmamanız gerekiyor. Bunun için gözlerinizi belli periyotlarda muayene ettirmeniz şart. Gerçi ehliyetler artık 10 yılda bir değiştirilmek zorunda ve bunun içinde sağlık muayenesinden geçmeniz gerekiyor. Olası bir görme kaybı ya da işitme kaybı yaşanmışsa bu durumda ek cihazlarla önlem alınabildiği gibi yetmediğinde ehliyetinizde elinizden alınacaktır. Bu tamamen sizin ve yayaların güvenliği için önemli bir konudur.

Alışkanlıklar

Yaşlandıkça alışkanlıklarınızı da değiştirmeniz gerekiyor. Mesela gençken çıktığınız gece yolculukları ve sürüşlerinden uzaklaşmanız sizin için iyi olacaktır. Bunu sürüş becerilerinizi deneyerek öğrenebilirsiniz.

09 Nisan 2019
607 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al