Kimler Grip Aşısı Yaptırmamalıdır?

Kimler Grip Aşısı Yaptırmamalıdır?

Grip aşısının enfeksiyonu önlemenin en etkili yöntemi olduğu gerçeği göz önüne alındığında, aşının tavsiye edilmediği bir gruba girip girmediğinizi bilmek sizin ve çevrenizdekilerin korunması için iyi bir fikirdir.

Aşağıdaki kişiler grip aşısı olmamalıdır:

  • 6 aylıktan küçük bebekler henüz aşıdan istenen yanıtı üretebilecek tam olarak işleyen bir bağışıklık sistemine sahip değildir.
  • Grip aşısına veya bileşenlerine karşı daha önce yaşamı tehdit eden alerjik reaksiyon geçirmiş olanlar
  • Çok yüksek ateşi olan veya aşılama sırasında yakın zamanda hastaneye başvuran herkes ,

Aşağıdaki koşullardan herhangi birine sahipseniz, grip aşısını almadan önce doktorunuza grip aşısının artılarını ve eksilerini sorun.

Grip aşısı hemen hemen herkes için güvenli kabul edilir, ancak endişeleriniz veya sorularınız varsa bunları doktorunuzla görüşün.

Kronik bir sağlık durumunuzu varsa veya genel sağlığınızla ilgili endişeleriniz varsa, grip aşısının sizin için uygun olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz.

Yukarıdaki uyarılar size uymuyorsa, grip aşısına en çok ihtiyacı olan kişilerden biri olabilirsiniz.

Yüksek risk grubundaysanız, mevsimsel grip aşısı olmanız önemlidir, çünkü gripten ciddi bir komplikasyon gelişebilir.

İlginizi Çekebilir: Ankara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Yüksek riskli koşullar ve gruplar şunları içerir:

Yaşlandıkça, bağışıklık sisteminiz zayıflar ve influenza virüsüne karşı daha az savunma yapabilir, bu da sizi ciddi komplikasyon riskine sokar. Mevsimsel gripten hastaneye yatışların ve ölümlerin çoğunluğu 65 yaş ve üzeridir.

5 yaşından küçük ve özellikle 2 yaşından küçük çocuklar grip komplikasyonları açısından yüksek risk grubundadır. Bunlar, 5 yaşın altındakiler için bir grip mevsiminde 25.000 kadar hastaneye yatış ve 150’den fazla ölümle sonuçlanmaktadır. Nörolojik sorunları olan çocuklarda daha da büyük risk altındadır.

İyi kontrol edilen astımınız olsa bile, hassas solunum yollarınız vardır ve influenza virüsü ciddi bir astım atağını veya zatürreeyi tetikleyebilir. İnfluenza nedeniyle hastaneye yatırılan çocuklarda en sık görülen faktördür ve erişkinlerde influenza nedeniyle hastaneye yatışlarda önde gelen faktördür.

Kalp hastalığına sahip olmak, grip komplikasyonları riskini artırır ve grip, kalp krizi veya felç geçirme riskini artırır.

Hamilelik sırasında ve doğumdan hemen sonra bağışıklık sisteminiz grip komplikasyonları riskinde artışa yol açacak şekilde değişmiştir. Ayrıca, gripten yüksek ateş alırsanız, gelişmekte olan fetüse zarar verebilir.

02 Kasım 2021
128 kez görüntülendi
Etiketler:

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al