Gebelikte İmplantasyon Zamanlaması

Gebelikte İmplantasyon Zamanlaması

Gebe kalmaya çalışırken, implantasyonun ne zaman gerçekleştiği ile ilgili sorular yaygındır. Sonuçta, bir bebeğin doğmasına yol açan uzun bir sürecin ilk adımıdır. Esasen, implantasyon döllenmiş yumurta ve gebe kaldıktan yaklaşık altı ila 12 gün sonra meydana geldiğinde gerçekleşir.

Hamilelik testinde pozitif bir sonuç görmek hedefinizse, doğru sonuçlar için testinizi doğru zamanlamanız önemlidir. İmplantasyonun ne zaman gerçekleştiğini bilmek bunu başarmaya yardımcı olabilir. Adet döngüsünü iyi anlamak, implantasyon zamanlamasını, belirtilerini ve semptomlarını anlamanıza da yardımcı olabilir.

Yumurtlama ve İmplantasyon Zamanlaması

Yumurtlama tipik olarak adetin başlamasından 14 gün önce meydana gelir; bu, gebelik oluşmamışsa uterus zarının kesildiği noktadır.  İmplantasyon zamanlamasının toplam döngü uzunluğunuza bağlı olduğu anlamına gelir ve bu da yumurtlama ve döllenmenin ne zaman gerçekleşebileceğini etkiler.

Yumurtlama sırasında, sol veya sağ yumurtalıktan bir yumurta salınır. Yumurtlama gerçekleştiğinde yumurtalıktan salınan yumurta yaklaşık 24 saat yaşayacaktır.  Hamile kalmak, yumurtlamaya yakın cinsel ilişkiye girmeniz gerektiği anlamına gelir, ancak tam olarak yumurtlama anı olması gerekmez. Yumurta, yumurtalık tarafından serbest bırakıldığında, Fallop tüpünden geçer. Fallop tüpünün dış üçte birlik kısmında yumurta , kadın bedeni içinde 4–7 gün yaşayabilen sperm ile buluşur.

Sperm yumurta ile karşılaştığında buna döllenme denir.  Döllenme gerçekleştiğinde, döllenmiş yumurta Fallop tüpünden uterusa geri kalan yolu geçecektir.

İmplantasyon, döllenmiş yumurta rahim zarına girip büyümeye başladığında gerçekleşir. 4  Bu genellikle yumurtanın döllenmesinden 6–10 gün sonra ortaya çıkar. Bu 6–10 günlük zaman aralığında, fallop tüpleri, sperm yumurtayı döllemek için yumurtayı çevreleyen engelleri aşarken yumurtayı uterusa doğru iter.

İlginizi Çekebilir:  Ankara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

İmplantasyon ve Gebelik Testleri

Gebelik testleri, insan koryonik gonadotropin adı verilen bir hormonun varlığını test ettikleri için zamanlamaları konusunda çok spesifiktir. HCG gelişmekte olan bir plasenta tarafından üretildiğinden, vücut implantasyon gerçekleşene kadar bunu üretemez. Bu nedenle vücuttaki HCG seviyeleri, implantasyondan ne kadar süre sonra hamilelik testi yaptığınıza bağlı olarak değişecektir.

Gebeliğin erken aşamalarında, idrarda çok az hCG görünmesi mümkündür, çünkü implantasyon ile test arasında vücutta birikmesi için yeterli zaman olmamıştır. Adet döneminizin beklenen başlangıcından 4 gün önce implante edilmiş bir hamilelik vücuda yeni sinyaller göndermeye başlıyor. Yanlış negatifler ortaya çıkabileceğinden, bu kadar erken test etmek, çok özel bir neden olmadıkça genellikle tavsiye edilmez.

13 Şubat 2021
243 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al