Emzirilen Bebeklerin İhtiyaç Duyabileceği Farklı Takviyeler

Emzirilen Bebeklerin İhtiyaç Duyabileceği Farklı Takviyeler

Anne sütü bebeğiniz için en ideal besindir. Büyümelerine, gelişmelerine ve hastalıklarla savaşmalarına yardımcı olacak besinlerle doludur. Anne sütünün çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu her şeyi içerip içermediğini ve emzirilen bebeğinizin vitamin alması gerekip gerekmediğini merak ediyor olabilirsiniz. İşte anne sütüyle beslenen bebekler için vitamin ve mineral takviyeleri hakkında bilmeniz gerekenler.

Çocuğunuzun besinlerinin çoğu anne sütünüzden gelse de, sağlıklı anne sütüyle beslenen bebeklerin yalnızca emzirme yoluyla yeterince alamayabileceği birkaç vitamin ve mineral vardır.

K Vitamini

Anne sütünde sadece az miktarda K vitamini vardır ve tüm bebekler doğduklarında düşük K vitamini seviyelerine sahiptir. Bebeklerin kanı pıhtılaşması ve kanamayı kontrol etmesi için K vitaminine ihtiyacı vardır. Emzirilmiş olsun ya da olmasın her çocuğa doğumdan hemen sonra bir doz K vitamini verilir.

D vitamini

Çocuğunuzun vücudunun kalsiyumu emmesi ve güçlü kemikler ve dişler oluşturması için D vitaminine ihtiyacı vardır. Ayrıca bağışıklık sisteminde rol oynar ve enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilir. Bir çocuğun yeterli D vitamini yoksa raşitizm adı verilen bir durum geliştirebilir.

Raşitizm, kemiklerin yumuşamasına ve çocuğun kemik gelişimi ile ilgili sorunlara yol açabilir. Ayrıca yavaş büyüme, ağrı ve kavisli bacaklar gibi kemik şekil bozukluklarına neden olabilir. Nadir olsa da, anne sütünde yeterli D vitamini yoksa emzirilen bir bebek raşitizm olabilir.

İlginizi Çekebilir: Özel Sağlık Sigortası Ücretleri Ankara

Anne sütü D vitamini içerirken anne sütündeki D vitamini miktarı kişiden kişiye farklılık gösterecektir. Vücudumuzun ana D vitamini kaynağı güneştir. Cildinizi güneş ışığına maruz bıraktığınızda D vitamini yapar. Ancak güneşten alacağınız D vitamini miktarı ten renginize, güneşte geçirdiğiniz süreye ve güneş kremi kullanımınıza bağlıdır.

Aynı miktarda D vitamini almak için daha koyu ten rengine sahip kişiler, açık ten rengine sahip kişilere göre güneşte daha fazla zaman harcamalıdır. Tabii ki, güneş kremi kullanımıyla, tüm cilt tonlarına sahip kişiler sonunda güneşe maruz kalmalarını engeller. Güneş ve D vitamini üretimini önleme. Bu faktörler vücudunuzda ne kadar D vitamini olduğunu etkiler ve bu da anne sütünüzde ne kadar D vitamini olduğunu etkiler. Bebeğiniz ayrıca güneşten D vitamini alabilir. Ancak bebekleri doğrudan güneş ışığına maruz bırakmak önerilmez. Bebekler ve küçük çocuklar dışarıda vakit geçirdiklerinde örtünmeli ve güneş kremi sürmelidirler.

03 Ağustos 2021
172 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al