Dişeti Hastalıkları ve Özel Sağlık Sigortası

Dişeti Hastalıkları ve Özel Sağlık Sigortası

Bazı insanlar sabah ve akşam dişlerini fırçalamaktan korkarlar, çünkü bu genellikle kanamaya neden olur. Bunu fark ettiyseniz ve diş eti hastalığınız olabileceğinden endişeleniyorsanız vakit kaybetmeden bir diş hekimine görünmeniz yerinde olacaktır. Söz konusu dişler olduğunda ise genelde tercih özel hastanelerden yana olur çünkü alınan hizmetin de aynı zamanda korkutucu olmaması gerekir. Devlet hastanelerinin genel yapısı, geciktirici tutumu ise beraberinde hastanın daha da korkmasın neden olur. İşte bunun için Ankara özel sağlık sigortası yaptırmanız durumunda anlaşmalı olan bir özel hastaneye giderek dişlerinizle ilgili çözümü çok daha hızlı bir hale getirebilirsiniz.

Dişeti hastalığı önemli ve hızlı müdahale edilmesi gerekir, fakat bu hastalığın ne olduğunu bildiğinizde hassasiyet daha da ön plana çıkacaktır.

Dişeti Hastalığı Nedir?

Kronik bir durum olarak ağızdan meydana gelen ciddi bir diş sorunudur. Diş etlerine ve genellikle bir dişi çevreleyen kemiğe saldıran bir tür bakteriyel enfeksiyondan kaynaklanır. Başlangıçta düzgün temizlenmediklerinde dişlerin üzerinde plak olarak bilinen ince bir film oluşur. Daha sonra, bakteri diş etlerinin derinliklerine yerleşerek dişi destekleyen kemiğe kadar iner. Koşullar derinleştiğinde, sonuç dişin gevşemesi, sallanması ve diş hekimi tarafından tamamen çekilmesi ile sonuçlanabilir. Bu nedenle diş etlerinde rahatsızlık hissettiğinizde sorunu görmezden gelmek veya geciktirmek asla iyi bir fikir değildir.

Araştırmalar bazı insanların genetik olarak diş eti hastalığına daha yatkın olduğunu gösteriyor. Bunun dışında şekerli ve nişastalı yiyecekleri çok fazla tüketen insanlar diş sorunuyla karşılaşabilir.

Dişeti Hastalığı Türleri

Diş eti hastalıkları iki türde olabilir. Bunlardan birincisi iltihabi durum diğeri ise periodontitistik’tir.

Diş eti iltihabı: Dişeti hattında plak birikmesinin neden olduğu ilk aşamasıdır. Yanlış fırçalama, plağı çıkarmaz ve ağızda sakız dokusunda tahrişe neden olan toksinler oluşturur. Bu ilk durum “Dişeti iltihabı” olarak bilinir. Şişlik yüzeysel olduğundan diş etlerine veya diş kemiklerine derinlemesine gitmediğinden bu durumu tedavi etmek kolaydır.

Periodontitis: Diş etleri üzerindeki plak yerleşirse, zamanla diş taşı veya tartar adı verilen bir kabukta katılaşır. Tartar geliştikten sonra diş eti dokusunu yok etmeye başlar, diş etlerinin kanamasına ve dişlerden ayrılmasına neden olur.  

04 Ekim 2020
260 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al