Ateşli Nöbet Belirtileri Ve Nedenleri

Ateşli bir nöbet, bir çocukta ateşin neden olduğu bir kasılmadır. Ateş genellikle bir enfeksiyondan kaynaklanır. Ateşli nöbetler, gelişimi normal olan ve daha önce herhangi bir nörolojik semptomu olmayan genç, sağlıklı çocuklarda görülür.
Çocuğunuzun ateşli bir nöbet geçirmesi korkutucu olabilir. Neyse ki ateşli nöbetler genellikle zararsızdır, yalnızca birkaç dakika sürer ve genellikle ciddi bir sağlık sorununa işaret etmez.
Ateşli bir nöbet sırasında çocuğunuzu güvende tutarak ve sonrasında rahatlık sunarak yardımcı olabilirsiniz. Çocuğunuzun ateşli bir nöbetten sonra mümkün olan en kısa sürede değerlendirilmesi için doktorunuzu arayın.
Ateşli Nöbet Belirtileri
Genellikle ateşli nöbet geçiren bir çocuğun her yeri titrer ve bilincini kaybeder. Bazen çocuk vücudunun sadece bir bölgesinde çok sertleşebilir veya seğirebilir.
- Ateşli nöbet geçiren bir çocuk şunları yapabilir:
- 38 dereceden yüksek bir ateşiniz varsa
- Bilinci kaybetmek
- Kolları ve bacakları sallamak
Basit ateşli nöbetler. Bu en yaygın tür birkaç saniye ile 15 dakika arasında sürer. Basit ateşli nöbetler 24 saat içinde tekrarlamaz ve vücudun bir bölgesine özgü değildir.
Kompleks ateşli nöbetler. Bu tip 15 dakikadan uzun sürer, 24 saat içinde birden fazla ortaya çıkar veya çocuğunuzun vücudunun bir tarafıyla sınırlıdır.
Ateşli nöbetler genellikle ateşin başlamasından sonraki 24 saat içinde ortaya çıkar ve bir çocuğun hasta olduğunun ilk işareti olabilir.
İlginizi Çekebilir: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Çocuğunuzun ilk ateşli nöbetinden sonra, birkaç saniye sürse bile, mümkün olan en kısa sürede çocuğunuzun doktoruna görünün. Beş dakikadan uzun sürerse veya aşağıdakilerin eşlik etmesi durumunda bir ambulans çağırın:
- Kusma
- Sert bir boyun
- Solunum Problemleri
- Aşırı uyku hali
Ateşli Nöbet Nedenleri
Genellikle normal vücut sıcaklığından daha yüksek bir sıcaklık ateşli nöbetlere neden olur. Düşük dereceli bir ateş bile ateşli bir nöbeti tetikleyebilir.
Enfeksiyon
Ateşli nöbetleri tetikleyen ateşler genellikle viral bir enfeksiyondan ve daha az sıklıkla bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanır. Grip (grip) virüsü ve genellikle yüksek ateşin eşlik ettiği roseola’ya neden olan virüs, en sık ateşli nöbetlerle ilişkili görünmektedir. Bazı çocukluk aşılarından sonra ateşli nöbet riski artabilir. Bunlara difteri, tetanoz ve boğmaca aşısı ve kızamık-kabakulak-kızamıkçık aşısı dahildir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN