TÜVTÜRK Muayenede Nelere Bakıyor?

TÜVTÜRK Muayenede Nelere Bakıyor?

Otomobiller belli zamanlar içerisinde muayeneden geçerek trafikte seyretmesi konusunda herhangi bir sorunun olmadığını belgelemesi gerekiyor. Araçlar yılda bir ve iki yılda bir olacak şekilde muayeneye girerler. Yılda bir olarak muayeneye girmek zorunda olan araçlar ticariler iki yılda bir girenler ise hususi araçlar şeklinde planlanmıştır. Araçların muayeneden geçirilmesinin tek amacı seyir halindeyken yolcu, yaya ve sürücü güvenliğinin artırılmasını sağlamaktır. Belirtilen süre grubuna giren araçlar mutlaka muayene zamanları geldiklerinde bu işleme tabi olmak zorundalardır aksi takdirde araca cezai işlemler uygulanır. Bu cezalar içerisinde en ağırı da aracın trafikten men edilerek yakalandığı yerde çekilmesidir. Bu nedenle her araç sürücüsü aracını muayeneye götürmek durumundadır.

Sürücüler için ise muayene her zaman stres yaratan bir durum olmuştur. Çünkü yapılan muayene neticesinde aracın kusurlarına bağlı olarak muayeneden geçememe gibi bir durumu olabilir. Bunun için aracınızı muayeneye götürmeden önce eksikliklerini tamamlanmanız sizi hem zaman kaybından kurtaracak hem de psikolojik olarak rahatlatacaktır. Aracınız ne kadar üst model olursa olsun teknik bir aksamında sorun yaşanıyorsa ve muayene sırasında bu tespit edilirse bu aksamın yeniden yaptırılarak muayeneye tekrar getirilmesi istenir.

Gelelim başlığımızın yanıtına yani TÜVTÜRK istasyonuna aracınızı götürmeden önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini size aktarmaya. Her araç rutin olarak bu işlemden geçmek zorundadır.

TÜVTÜRK Nelere Bakıyor?

Aracınızı muayene randevusu alarak istasyona getirdiniz öncelikli olarak aracın genel durumuna bakılır ve sonrasında ruhsattaki bilgilerle eşleştirmeye geçilir. Eğer ki burada herhangi bir sorun yaşanmıyorsa ikinci aşama olan kaput açılarak aracın motor aksamının kontrolü sağlanacaktır. Motor aksamının kontrolünde şase numarası, yakıt cinsi ve aracın koltuk sayısı dikkate alınır. kaputun kontrolünün yapılmasının sonrasında ise fren sistemine bakılır. Ana fren merkezi, silindir, hidrolik seviyesi vs. gibi tertibatın tamamı kontrol edilir. Motora gelen tüm hortumlar ve akü kontrol edildikten sonra aracın elektrik tesisatına bakılır. Amortisörler, lastikler ve derinlikleri kontrol edildikten sonra motor kontrolü sağlanmış olur. Eğer ki motorunuzda her şey normal ise bu durumda aracın içerisinde olması gereken diğer malzemelere bakılır. Bu malzemeler ise şu şekildedir.

  • Stepne
  • İlk Yardım Çantası
  • 2 Adet Üçgen Reflektörler
  • Yangın Tüpü

 Yukarıda bahsettiğimiz tüm aşamalarda kusur görülmezse aracınızın sorunsuz olarak ya da hafif kusurlu olarak muayeneden geçtiğine dair size bir belge verilir ve yolunuza devam edersiniz.

20 Nisan 2019
769 kez görüntülendi
Etiketler: ,

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al