Sağlık Sigortası Hasar Talebi Oluşturma

Sağlık Sigortası Hasar Talebi Oluşturma

Hiç beklemediğiniz bir zamanda acil ya da tedavi amaçla hastaneye gittiğinizde tedavi talebinde bulunmak ve bununla da uğraşma özel sağlık sigortası yaptıran bir kişinin en son isteyeceği bir şeydir. Hastalığınızla uğraşırken aynı zamanda bir sürü evrak içerisinden de sigortanızı nasıl takip etmeniz gerektiğini kontrol etmek ve neyi nasıl yapabileceğinizi bilmemek size içinde bulunduğunuz sıkıntıdan çok daha fazlasını yaşatacaktır. İlk kez sigorta yaptırdığınız zaman bu düşüncelerin kafanızı karıştırdığını tahmin ediyoruz bu nedenle de hiç gözünüz korkmasın bu makalemizde bu konuyu ayrıntılarıyla anlatmaya çalışacağız.

İlginizi çekebilir : Özel sağlık sigortası teklif talebi. Tek tıkla anında teklif alabilirsiniz.

Hasar Talebi Süreci Nasıl İşler?

Özel sağlık sigortası yaptırdınız ve bu hakkınızı tam olarak kullanmak ve rahat etmek istiyorsunuz. Sadece sağlık sigortası hasar talebi işlemini bilmeniz yeterli olmuyor, bunun yanı sıra sigorta firmanızla yapmış olduğunuz poliçenizi de çok iyi bilmiş olmanız gerekiyor.  Çünkü poliçenizi bilmiş olmak sağlık planınızı da anlamanızı sağlayacaktır. Alacağınız sigorta hizmeti sonrasında size sunulan hizmet teminatlar dahilinde olacak ve sizde teminatınızın dışında kalanları bildiğinizde sıkıntı yaşamazsınız.

Sağlık Sigortanızda Kontrol Etmeniz Gerekenler

Öncelikli olarak bu sigortanızın anlaşmalı olan sağlık kurumlarında geçerli olduğunu bilmelisiniz. Bunun için işe bu hastanelerin neler olduğunu öğrenerek başlayın. Sigorta firmanız bu konuda size yardımcı olacaktır.

Sigortanız var ve hasar talebi oluşturuyorsunuz o zaman, poliçenizde yer alan tenzili muafiyet ya da katılım payının masraflarınızın ne kadarını ödeyeceğini bilmelisiniz.

Sigorta şirketinizi ne kadar erken haberdar etmeniz gerektiğini bilmeni gerekiyor. Çünkü hastaneye gittiğiniz zaman ücretsiz olarak tedavi almak istiyorsanız mutlaka sigorta firmanıza bildirim yapılması gerekiyor. Sigortanın onayı olmadan ücretsiz tedavi yapılmaz.

Özel hastaneye gittiğinizde bazı hastanelerde oda kiralamalarıyla ilgili ekstra düzenlemeler vardır. Bu sınırlar çerçevesinde hastanenizden talepte bulunmanız önemlidir.

Yapılan sağlık sigortasında bekleme süresi vardır. Bu süre ise genelde 3 ay olmakla birlikte sigorta şirketine göre değişiklik gösterir. Bunun için özel hastaneye gittiğinizde para ödememek istiyorsanız mutlaka bekleme süresini tamamlamış olmanız gerekir. Bu süreyi sigorta firmanızdan ya da acentenizden öğrenebilirsiniz.

Sigortanızın size özel olarak sunmuş olduğu ek teminatların olup olmadığını mutlaka incelemelisiniz. Örneğin ambulans hizmeti var mı ya da evde bakım sağlıyor mu?

16 Eylül 2019
379 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al