Özel Sağlık Sigortası ve Lösemi

Özel Sağlık Sigortası ve Lösemi

Lösemi, kemik iliği ve lenfatik sistem dahil olmak üzere vücudun kan oluşturan dokularının kanseridir. Birçok lösemi türü vardır. Çocuklarda bazı lösemi türleri daha yaygındır. Diğer lösemi türleri çoğunlukla yetişkinlerde görülür. Lösemi genellikle beyaz kan hücrelerini içerir. Beyaz kan hücreleriniz güçlü enfeksiyon savaşçılarıdır. Normalde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu şekilde düzenli bir şekilde büyür ve bölünürler. Ancak lösemili kişilerde kemik iliği, düzgün çalışmayan anormal beyaz kan hücreleri üretir.

Lösemi tedavisi karmaşık olabilir. Löseminin türüne ve diğer faktörlere bağlı olarak. Ancak tedavinizin başarılı olmasına yardımcı olabilecek stratejiler ve kaynaklar vardır.

Lösemi Belirtileri Nelerdir?

Lösemi semptomları, löseminin türüne bağlı olarak değişir. Yaygın lösemi belirti şunlardır:

  • Ateş veya titreme
  • Kalıcı yorgunluk, zayıflık
  • Sık veya şiddetli enfeksiyonlar
  • Denemeden kilo vermek
  • Şişmiş lenf düğümleri, genişlemiş karaciğer veya dalak
  • Kolay kanama veya morarma
  • Tekrarlayan burun kanamaları
  • Cildinizde küçük kırmızı lekeler (peteşi)
  • Özellikle geceleri aşırı terleme
  • Kemik ağrısı veya hassasiyeti

Sizi endişelendiren kalıcı belirti veya semptomlarınız varsa doktora görünmeniz de fayda vardır.

Lösemi semptomları genellikle belirsizdir ve spesifik değildir. Erken lösemi semptomlarını gözden kaçırabilirsiniz çünkü bunlar grip semptomlarına ve diğer yaygın hastalıklara benzeyebilir.

Lösemi Nasıl Oluşur?

Bazı anormallikler, hücrenin daha hızlı büyümesine ve bölünmesine ve normal hücreler öleceği zaman yaşamaya devam etmesine neden olur. Zamanla, bu anormal hücreler kemik iliğindeki sağlıklı kan hücrelerini dışarıda bırakarak daha az sağlıklı beyaz kan hücresine, kırmızı kan hücrelerine ve trombositlere yol açarak lösemi belirti ve semptomlarına neden olabilir.

İlginizi Çekebilir : Ankara Özel Sağlık Sigortası

Lösemi nasıl sınıflandırılır?

İlk sınıflandırma türü, löseminin ne kadar hızlı ilerlediğine göredir:

Akut lösemi. Akut lösemide anormal kan hücreleri olgunlaşmamış kan hücreleridir (blastlar). Normal işlevlerini yerine getiremezler ve hızla çoğalırlar, bu nedenle hastalık hızla kötüleşir. Akut lösemi, agresif ve zamanında tedavi gerektirir.

Kronik lösemi. Birçok tür kronik lösemi vardır. Bazıları çok fazla hücre üretir ve bazıları çok az hücre üretilmesine neden olur. Kronik lösemi, daha olgun kan hücrelerini içerir. Bu kan hücreleri daha yavaş çoğalır veya birikir ve bir süre normal şekilde işlev görebilir. Bazı kronik lösemi türleri başlangıçta hiçbir erken belirti vermez ve yıllarca fark edilmeyebilir veya teşhis edilemeyebilir.

11 Ekim 2020
484 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al