Miyom Tedavisi ve Özel Sağlık Sigortası

Miyom Tedavisi ve Özel Sağlık Sigortası

Servikal miyomlar, rahim ağzındaki pürüzsüz, iyi huylu tümörlerdir. Cinsel ilişki sırasında kanayabilir, enfeksiyon kapabilir, idrara çıkmayı engelleyebilir veya ağrıya neden olabilir. Doktorlar, muayene sırasında miyomların çoğunu görebilir veya hissedebilirler.

Miyomlar, kısmen kas dokusundan oluşan iyi huylu tümörlerdir. Nadiren rahmin alt kısmı olan rahim ağzında gelişirler. 

Büyük servikal miyomlar, idrar yolunu kısmen bloke edebilir veya vajinaya çıkıntı yapabilir. Ağrılar bazen sarkmış miyomlarda gelişir, bunlar enfekte olabilir, kanayabilir veya her ikisi birden olabilir. Nadiren sarkmış miyomlar da idrar akışını engelleyebilir.

Miyom Belirtileri Nelerdir?

  • Çoğu servikal miyom sonunda semptomlara neden olur. En yaygın semptomlar ise şöyledir:
  • Düzensiz veya ağır olabilen kanama
  • Yorgunluk ve halsizlikle birlikte anemi gelişimi.
  • Ağrılı cinsel birliktelik

Miyomlar enfekte olursa ağrıya, kanamaya veya vajinadan akıntıya neden olabilirler. Nadiren yataknç hissi veya yumru gibi semptomlara neden olur. Bir miyom idrar akışını bloke ederse, kadınlar idrar yaparken tereddüt edebilir. İdrar yolu enfeksiyonlarının gelişme olasılığı daha yüksektir.

İlginizi Çekebilir: Ankara Özel Sağlık Sigortası Fiyat Teklifi

Miyom Teşhis Nasıl Yapılır?

  • Ultrasonografi veya manyetik rezonans görüntüleme gibi görüntüleme testleri miyom teşhisinde önemli bir yere sahiptir.
  • Doktorlar, fizik muayene sırasında miyomları tespit edebilir. Muayene sırasında, rahim ve rahim ağzının büyüklüğü ve şekli kontrol edilip bir miyom tespit edilebilir.
  • Teşhis kesin değilse, doktorlar bölgenin bir görüntüsünü elde etmek için vajinadan uterusa bir ultrason cihazı atabilir. Transvajinal ultrasonografi adı verilen bu işlem, ek miyomları kontrol etmek için kullanılır.  
  • Anemiyi kontrol etmek için kan testleri yapılır.

Miyom Tedavisi Nasıl Yapılır?

  • Miyomlar semptomlara neden olursa, ameliyat edilir.
  • Miyomlar küçükse ve herhangi bir belirti vermiyorsa tedaviye gerek yoktur.
  • Miyomlar semptomlara neden olursa, mümkünse cerrahi olarak çıkarılır. Sadece miyom çıkarılırsa, kadınlar yine de çocuk doğurabilir. Miyomlar büyükse, tüm uterusun çıkarılması gerekli olabilir. Her iki işlem de karında laparotomi yapılabilir. Bazen bu işlemler göbek yakınındaki bir veya daha fazla küçük kesiden sokulan aletlerle yapılabilir. Miyom vajinaya doğru çıkıntı yaparsa, mümkünse vajinadansokulan aletlerle çıkarılır.
19 Kasım 2020
224 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al