Kış Hastalıklarına Karşı Önleminizi Alın

Kış Hastalıklarına Karşı Önleminizi Alın

Kışın insanların birbirinden bulaşan hastalıkların önüne geçilememesi daha sonraki evrelerde de tekrarlanmasına neden olabiliyor.  Özellikle grip, nezle, sinüzit, orta kulak iltihabı ve bronşit gibi hastalıklar özellikle kış aylarında ciddi bir salgına neden olabiliyor. Hastalıklara karşı tedbirli olmak ve bana bulaşmaz diye hareket etmemek gerekir. Çünkü bakteriler ve virüsler hiç ummadığınız anda sizi yakalayarak yatağa mahkum edebilirler. 

Kış mevsiminde en çok çocuklar hastalıklardan etkileniyor, bunun yanı sıra çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar riskli gruplar içerisinde yer alıyor. Kışa ayak uydurma ve vücudun daha fazla enerji harcaması vücudunda direncini düşürüyor ve bu sayede enfeksiyonlara daha yatkın bir hale gelinebiliyor. 

Kışın bulaşıcı olan enfeksiyon virüsleri hastalığı taşıyan kişilerin kapalı alanda ve ağzını kapatmadan öksürmesi ile havaya yayılıyor ve bu sayede sağlıklı olan kişiler de bu havayı soluduklarında hasta olma ihtimalleri artıyor. Virüsler yalnız hava değil tutulan bir kapıda, bilgisayarın klavyesinde ya da telefon gibi ortak olan kullanım eşyaları aracılığı ile bulaşabiliyorlar. Bir hastalığın bulaşmadan önceki 24 saat ve sonrasındaki 5 gün çok önemlidir. Çünkü bu dönemde hastalığı bulaştırıcı özelliğe sahip olurlar. Böyle bir durumda ise enfeksiyonun belirtileri olan aşağıdaki durumlar ortaya çıkabilecektir.

  • Ateş,
  • Boğaz Ağrısı,
  • Burun Akıntısı,
  • Hapşırık,
  • Öksürük,
  • Baş Ağrısı,
  • Kaslarda Ve Eklemlerde Ağrı
  • Halsizlik

Yukarıdaki hastalıkların iyileşme süreçleri yaklaşık olarak 1-2 hafta arasında oluyor. ancak yaşlı ve kronik hastalıklarda iş daha da ciddiyet kazanabiliyor. Hastalığa dikkat edilmemesi durumunda ise zatürree gibi hastalıklara da zemin hazırlanmış oluyor.

Peki, ben kış hastalıklarına karşı ne yapabilirim, nasıl önlem almalıyım diyorsanız sizi şu şekilde uyarabiliriz.

Kış Hastalıklarından Korunmak İçin Yapılacaklar

Kronik bir rahatsızlığınız varsa örneğin KOAH, astım, alerji, gibi durumlar bunun için mutlaka hastalanmadan önce doktorunuza gitmelisiniz. Aile hekiminiz bu konuda size yardımcı olacaktır. Özellikle grip aşısı bu noktada tavsiye edilebilir. Doktorun tavsiyesine göre hareket etmek sizi hastalıklara karşı da koruyacaktır. Kışın hava kirliliği artacağından dolayı zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalısınız. Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda fazla bulunmamanız gerekir.

10 Kasım 2019
384 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al