Anne Karnındaki Bebeğe Lazer Uygulamaları

Anne Karnındaki Bebeğe Lazer Uygulamaları

Lazer uygulamaları teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok alanda kullanılmaya başlandı. Gebelik döneminde ise anne karnındaki bebeklere bile uygulanan bu yöntem sayesinde pek çok hastalıkta tedavi edilebiliyor. Lazer bebeğe doğrudan zarar vermeyecek olan bir yöntemdir. Ancak bu işlem yapılırken mutlaka uygun cerrahi koşulların olduğu ameliyathanelerin tercih edilmesi gerekir. Lazer uygulamaları sırasında anne tamamen uyutulmaz. Bunun için lokal bir anestezi yapılabilir. Bu sayede anne ameliyatı izleyebildiği gibi bebeğini de görebilir. Kendini iyi hisseden anne kendini güvende hissedeceğinden dolayı lazer işlemlerinde yüksek başarı sağlanabilir. Aşağıda bebeğinize lazerle yapılan uygulamalar hakkında bilgiler verilmiştir

Anne Karnındaki Bebeğe Katater-Şant Uygulamaları

Anne karnındaki bebeğe yapılabilecek lazer uygulamalardan biri katater veya şant uygulamalarıdır. Bunlar çok ince bir borudan oluşurlar ve herhangi bir organda sıvı birikimi söz konusu olursa boşaltım bu borucuklar sayesinde gerçekleşebilir. Örneğin şant tedavisi anne karnında hidrosefali gelişiminde oldukça etkili bir yöntemdir. BOS yani beyin omurilik sıvısının bebeğin beynine dolmuş olması sonucunda gelişen bu hastalık tedavi edilmezse bebeğin hayati riski söz konusu olacaktır. Gelişen teknoloji sayesinde lazerli işlemler neticesinde bu uygulama yapılmaya başlanmıştır.

Anne Karnındaki Bebekte Kalp Rahatsızlıkları

Anne karnında bebeklerde sık görülen bir sorunda kalple ilgilidir. Eğer ki bebeğin kalbinde damarlarında herhangi bir sorun tespit edilmişse bu durumda lazer uygulamalarıyla çözüm sağlanabilir. Bu tespitler ise 4 boyutlu ultrasonlar sayesinde yapılabilir. Kalp rahatsızlıkları ciddiyeti büyük olan sonuçlar ortaya çıkarabilir bunun içinde bebeğe anne karnında hızlı müdahale önemlidir.

Annenin Enfeksiyonu Bebeğe Geçerse…

Hamilelikte enfeksiyon yaşanabilecek olası durumlardan bir tanesidir. Annenin yaşadığı bir enfeksiyon durumu bebeğe geçerse bu durumda aminiyoentez ile durum netlik kazandırılmaya çalışılır. Eğer ki gebelik 22 hafta sonrasındaysa bu durumda bu işlem yapılmaz. Bebeklerde 22 hafta sonrasında artık bağışıklık da yavaş yavaş gelişmeye başlamıştır. Dolayısıyla bebek bu durumda kendisi baş etmeye çalışacaktır. Ancak bebek enfeksiyona direnemez ve enfeksiyon kalp, karaciğer, göz ve beyne bulaşmışsa bu durumda gebeliğin de sonlandırılması tercih edilir.

 Bu İşlemlerin Bir Riski Var Mı?

Anne karnında bebeğe yapılan lazer uygulamalarında risk elbette vardır. Ancak gelişen teknoloji bu riskleri olabildiğince en alt seviyelere kadar düşürmüştür.

06 Aralık 2019
583 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al