35 Yaş Sonrası Gebeliğin Güvenliği ve Riskleri

35 Yaş Sonrası Gebeliğin Güvenliği ve Riskleri

Her yaşta bebek sahibi olmak eğlenceli ve heyecan verici olabilir. Ayrıca endişeye neden olabilir. Çocuk sahibi olmayı ve hamileliği otuzlu yaşların sonlarına ve kırklı yaşların başına kadar erteleyen anneler için ele alınması gereken bazı ek endişeler olabilir. Bu kadınların sayısı yıllar geçtikçe istikrarlı bir şekilde artarken, 40 yaşın üzerindeki annelerin sayısı eskisinden daha hızlı artıyor. Bu aslında bilim adamlarının bakış açısından faydalıdır, çünkü artık bu kadınların endişelerini gidermek için daha fazla veriye sahipler.

Doğurganlık

Doğurganlık, 35 yaşın üzerindeki her anne için kesinlikle bir sorun değildir. Ancak, erkekler dahil herkesin, otuzlu yaşlarından itibaren doğurganlıkta bir düşüş yaşanacaktır. Bu, algılanabilir bir düşüş olmayabilir ve bunun başladığı belirli bir yaş olmayabilir.

Yaşlanma ile yumurtalıklarda daha az yumurta olur ve yumurtaların kalitesi düşer. Hormon seviyelerindeki değişiklikler de doğurganlığı etkileyebilir.

Doğurganlık tedavilerinde, daha önce gebe kalmakta güçlük çeken birçok kadına olanak sağlayan birçok teknolojik ilerleme olmuştur. İyi bir önyargı bakımı, bu potansiyel sorunları endişe yaratmadan önce önlemenize ve tanımlamanıza yardımcı olabilir.

Genetik Test

Genetik testler kişisel meselelerdir. Doğum kusurlarında bazı artışlar anne yaşıyla birlikte görüldüğünden, bu da düşük yapma oranını biraz artırabilir, 35 yaşın üzerindeki çoğu kadına danışmanlık ve testler sunulur. Bazı kadınlar ve aileleri test yapmazken diğerleri hepsini seçer.

Test sizin için bir seçenek olmasa bile iyi bir seçenek olabilir. Bu, gebe kalmadan önce bile yapılabilir. Danışmanlık, genetik bir danışmanla ayrıntılı bir görüşmeyi ve belki de siz ve eşinizden kan tahlilini içerir.

İlginizi Çekebilir: Ankara Özel Sağlık Sigortası

Bazı testler bebek için maternal serum alfa-fetoprotein testi  kadar basit ve zararsız olabilir. Bu, nöral tüp kusurları ve Down sendromu için bir tarama testidir. Ek testler, taşıyıcı taramayı ve non-invazif prenatal testleri içerebilir.

Diğer potansiyel testler arasında amniyosentez, koryon villus örneklemesi ve ultrason bulunur. Bu testlerden bazıları hamilelik için riskler taşır. Doktorunuzla veya ebenizle potansiyel riskler ve sizin için faydalar hakkında konuşmak, herhangi bir kararda çok önemlidir.

Genetik Danışmanlık Gebelikte Nasıl Yardımcı Olabilir?

Sadece belirli bir yaşın üzerinde olmak, sizi birçok hamilelik komplikasyonuna yatkın hale getirmemelidir.

35 yaşın üzerindeki kadınların gebelik komplikasyonları olasılığının daha yüksek olduğunu gösterse de, komplikasyonlar genellikle yaş veya hamilelikten ziyade önceden var olan bir durumla bağlantılıdır.

19 Şubat 2021
218 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al