Tekrarlayan Gebelik Kaybı İçin Hangi Tedaviler Mevcuttur?

Tekrarlayan Gebelik Kaybı İçin Hangi Tedaviler Mevcuttur?

Düşükler oldukça yaygındır. Bununla birlikte, bazı kadınlar birden fazla kez düşük yapar. Bu, tekrarlayan gebelik kaybı olarak adlandırılır. Tekrarlayan düşüklere bir dizi faktör neden olabilir. Bazı durumlarda, kadın sonunda herhangi bir tedavi olmaksızın tam süreli bir hamilelik geçirebilirken, diğer durumlarda tedavi gerekebilir. Bu, büyük ölçüde düşük yapmaya neden olan faktörlere bağlıdır. Altta yatan tıbbi sorunlardan genetik faktörlere kadar birçok neden vardır. Bu sayfada, tekrarlayan gebelik kaybı tedavilerini tartışıyoruz.

Tekrarlayan Gebelik Kaybı Tedavisi

Yaşam Tarzı Seçimleri

Yaşam tarzı değişiklikleri genellikle önerilen ilk tedavi şeklidir. Bu, alkol tüketimini, eğlence amaçlı uyuşturucu kullanımını ve hamilelik sırasında sigara içmeyi durdurmayı içerir. Morbid aşırı kilolu veya obez olan kadınlara da kilo vermeleri tavsiye edilebilir. Bu, hamilelikle ilgili komplikasyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Kadınlara aşırı ise kafein tüketimini azaltmaları önerilebilir. Şu anda anksiyete ve stresin tekrarlayan düşüklere katkıda bulunduğuna dair hiçbir kanıt yoktur, ancak hamile anneler pozitif kalmaya çalışmalıdır.

Ameliyat

Rahimde miyom varlığı veya septum gibi anatomik anormallikler, tekrarlayan düşüklerin yaygın nedenleridir. Bu gibi durumlarda, tekrarlayan düşük tedavisi, sorunu düzeltmek için ameliyat şeklini alabilir. Ameliyat, fetüsün tam olarak büyümesi ve gelişmesi için yeterli alana sahip olması için rahim yapısını düzeltmeyi amaçlamaktadır. Bu tür ameliyatlar tipik olarak bir histeroskopi yardımı ile yapılır.

İlginizi çekebilir: Ankara Tamamlayıcı Sağlı Sigortası

İlaç Tedavisi

Bağışıklık sistemi bozuklukları, diyabet ve tiroid disfonksiyonları gibi altta yatan tıbbi durumlar, tekrarlayan gebelik kaybının yaygın nedenleridir. Bu gibi durumlarda ilaç tedavisi yardımcı olabilir. Bu tür sorunlar için ilaç alırken, doktor reçetesini dikkatlice takip etmek ve ilacı veya dozu kendi başınıza değiştirmemek çok önemlidir.

Genetik Tarama

Tekrarlayan gebelik kaybı vakalarının yaklaşık% 5’inde, en az bir ebeveynin kromozomları yeniden düzenlenmiştir. Bu, fetüste kromozomal anormalliklere neden olarak düşüklüğe yol açabilir. Bir kan testi, bu tür yeniden düzenlemeleri belirleyebilir. Bu gibi durumlarda, PGS ile IVF gibi doğurganlık tedavisinin yanı sıra genetik danışmanlık sıklıkla önerilir. Bu, herhangi bir kromozom anomalisi olmayan embriyoların başarılı bir hamilelik şansını artıracak şekilde seçilmesine ve seçilmesine izin verir.

14 Mayıs 2021
244 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al