Normal Doğum Süreci Nasıldır?
Aylar süren bir bekleyişten sonra, bebeğinizin doğum tarihi yaklaşıyor ve doğumun başlangıcından bebeğinizle ilk gün ve haftalara kadar yaşayacaklarınız bu makalemizde sırayla anlatılmıştır.
Normal Doğumun Belirtileri
Doğumun ne zaman başlayacağını kimse kesin olarak tahmin edemez. Doktorunuzun size verdiği son tarih yalnızca bir referans noktasıdır. Doğumun bu tarihten üç hafta önce veya ondan iki hafta sonra başlaması normaldir.
Doğuma hazırlanırken bebeğinizin başı pelvisinize düşmüş demektir. Yani karnınız daha aşağıda görünebilir ve bebeğiniz artık ciğerlerinizi doldurmadığından nefes almayı daha kolay yapabilirsiniz. Bebeğiniz mesanenize baskı yaptığı için idrara çıkma ihtiyacınız bu dönemde artabilir. Bu, doğum eyleminin başlangıcından birkaç hafta ila birkaç saat sonra ortaya çıkabilir.
Kan veya gelen kahverengimsi akıntı doğumun başlangıcında veya öncesinde ortaya çıkabilir.
Vajinadan sıvı gelmesi, bebeğinizi çevreleyen ve koruyan amniyotik kesenin zarlarının yırtıldığı anlamına gelir. Bu, doğum eylemi başlamadan saatler önce veya doğum sırasında ortaya çıkabilir. Fakat bu durumda çoğu kadın 24 saat içinde doğuma başlar. Doğum bu zaman dilimi içinde doğal olarak meydana gelmezse, doktorlar farklı alternatifleri de düşünebilir.
Doğum Kasılmaları
Doğum yaklaşırken periyodik, düzensiz kasılmalar aşamak alışılmadık bir durum olmasa da,10 dakikadan daha kısa aralıklarla meydana gelen kasılmalar genellikle doğumun başladığının bir göstergesidir.
İlginizi Çekebilir: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi
Doğum Aşamaları
Doğum tipik olarak üç aşamaya ayrılır:
Aşama 1. Doğumun ilk aşaması üç aşamaya ayrılır: gizli, aktif ve geçiş.
Birincisi, gizli aşama, en uzun ve en az yoğun olanıdır. Bu aşamada kasılmalar daha sık hale gelir ve bebeğinizin doğum kanalından geçebilmesi için rahim ağzınızın genişlemesine yardımcı olur. Bu aşamadaki rahatsızlık hala minimum düzeydedir. Rahim ağzınız genişlemeye veya incelmeye başlayacaktır. Kasılmalarınız düzenliyse, muhtemelen bu aşamada hastaneye yatırılacaksınız ve rahim ağzının ne kadar genişlediğini belirlemek için sık sık pelvik muayene yapılacak.
Aktif fazda serviks daha hızlı genişlemeye başlar. Her kasılma sırasında sırtınızda veya karnınızda yoğun ağrı veya baskı hissedebilirsiniz . Ayrıca itme veya aşağı çekme dürtüsü de hissedebilirsiniz, ancak doktorunuz serviksiniz tamamen açılıncaya kadar beklemenizi isteyecektir.
Aşama 2. Bu durum serviks tamamen açıldığında başlar. Kasılmalarınızın gücüyle birlikte bebeğinizi doğum kanalına doğru iter. Bebeğinizin başındaki fontaneller bebeğinizin dar kanala sığmasını sağlar. Bu aşamada doğum başlamıştır. Sizde bebeği doğurmaya yardımcı olmak için zorlamaya devam etmeniz gerekir.
3. Aşama. Bebeğiniz doğduktan sonra doğumun son aşamasına girersiniz. Her kadın ve her doğum farklıdır. Doğumda geçen süre değişiklik gösterir. Bu ilk hamileliğinizse, doğum genellikle yaklaşık 12 ila 14 saat sürer.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN