Folik Asitin Faydaları Nelerdir?

Hamilelikten önce ve hamilelik sırasında folik asit almak bebeğinizi spina bifida gibi ciddi doğum kusurlarından korumaya yardımcı olabilir.
Folik asit, özellikle hamile kalmaya çalışırken ve hamilelik sırasında sağlığınız için çok önemli olan bir B vitamini türüdür. Çocuk doğurma çağındaki her kadın günlük folik asit alsaydı, tüm nöral tüp kusurlarının yüzde 70’e kadarı, beyin ve omurganın doğum kusurları önlenebilirdi.
Hamileliğin erken döneminde folik asit almak önemlidir, çünkü sinir tüpü gebe kaldıktan 24 ila 28 gün sonra kapanır.
Peki folik asitinizi almadıysanız ve hamileliğinize iyi girdiyseniz ne yapabilirsiniz? Her şeyden önce, siz ve bebeğiniz için bu önemli vitaminden yeterince aldığınızdan emin olmak için asla geç değildir.
Folik asit, besinlerde doğal olarak bulunan ve vitamin haplarında sentetik formda bulunan bir folat şeklidir. Folat içeren yiyecekler arasında portakal suyu, yeşil yapraklı sebzeler ve fasulye bulunur. Kuvvetlendirilmiş kahvaltılık tahıllar, zenginleştirilmiş tahıl ürünleri ve vitaminler sentetik bir folik asit formu içerir. Sentetik form, vücudunuz tarafından doğal formdan daha kolay emilir.
İlginizi Çekebilir: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları Ankara
Folik Asit Faydaları
Araştırmacılar folik asidin neden doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olduğunu bilmiyor olsalar da, büyük doğum kusurlarını, özellikle de hamileliğin çok erken dönemlerinde, genellikle kadınlar beklediklerini bile bilmeden ortaya çıkabilenleri önemli ölçüde önlediği gösterilmiştir. Bunlar arasında, spina bifida en önemlisidir.
Vitamin ayrıca bebeğinizin kalp kusuru, yarık dudak veya yarık damak geliştirmesini önlemeye yardımcı olabilir ve otizmin önlenmesiyle ilişkilendirilmiştir.
Hamile kadınların plasenta ve fetüsün hızlı büyümesini desteklemek için folik aside ihtiyacı vardır. Besin maddesi bebeğin DNA üretimine ve hücre bölünmesine yardımcı olur; onsuz bebeğinizin gelişimi bozulabilir.
Araştırmalar, gebe kalmadan en az bir yıl önce folik asit almanın erken doğum riskini yüzde 50 ila 70 oranında azaltabileceğini ortaya koydu. Bebeklerin yaklaşık yüzde 13’ü her yıl erken doğuyor. Başka bir çalışma, folik asit eksikliği olan kadınların, yeterince vitamin alanlara göre prematüre bebek veya düşük doğum ağırlıklı bebeğe sahip olma olasılığının iki ila üç kat daha fazla olduğunu ortaya koymuştur.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN