Çekme Belgeli Araç Trafikte Yakalanırsa Ne Olur?
Çekme belgeli olan aracınızla trafikte yakalandığınız zaman neler olabileceğini anlatmak için öncelikli olarak çekme belgeli araç ne demektir buna bakmak gerekiyor. Otomobiliniz içi çekme belgesi aldığınız zaman bu araç bundan sonra hiçbir şekilde trafiğe çıkmayacak demektir. Yani siz bu belgeyi alarak bir anlamda bunun taahhüdünü vermişsiniz demektir. Belgenizi çıkardıktan sonra ise aracınızı trafiğe kapalı olan yerlerde kullanmaya devam edebilirsiniz. Örneğin aracınızı yarış pistlerinde kullanabilirsiniz ya da yarış arabası olarak özel izinle kullanabilirsiniz. Aracın bir yerden başka bir yere gitmesi ise ancak çekiciler sayesinde olması gerekir. Yani trafikte her ne kadar aracınız güçlü ve gidebilir olsa da bu belge nedeniyle çekici ile götürülmek zorundadır.
Çekme Belgeli Araç Trafikte Yakalanırsa Ne Olur?
Siz verdiğiniz taahhüde uymadınız ve aracınızla bir yerden başka bir yere giderken trafikte polis ekipleri tarafından durduruldunuz. Bu durumda yapılacak olan işlem ise aracın hemen emniyetin otoparkına çekilmesi gerektiğidir. Aynı zamanda aracın sürücüsüne de cezai işlem uygulanır. Otomobiliniz otoparkta durduğu süre boyunca çekici ve otopark ücreti artmaya devam eder. Peki, böyle bir durum başınıza geldi ve aracınız otoparka çekildi. Böyle bir durumda neler yapılabilir?
Öncelikli olarak aracınızı otoparktan alabilmeniz için tüm belgelerinizin eksiksiz olması gerekiyor. Aracınızı trafiğe dahil edebilmek için gerekli işlemleri yaptıktan sonra aracınızı parktan çıkarabilirsiniz. Eğer ki aracınızın muayenesi bitmiş ise aracınızı doğrudan çekiciyle muayene istasyonuna götürmeniz gerekiyor. Muayene yapıldıktan sonra ise araç tekrar emniyetin otoparkına getirilir. İşlemlerinizin hepsi tamamlandıktan sonra aracınızı otoparktan alabilirsiniz. Çıkarabilmeniz için aşağıdaki maddelerin tamamının yapılması gerekecektir.
- Trafik para cezası yersiniz.
- Aracınız emniyet otoparkına çekilir
- Çekici ücretini siz ödersiniz.
- Otoparkta kaldığı her gün için otopark parası ödersiniz.
- Aracınızın muayenesi yok ise muayeneye gidip gelmesi için çekici ücreti ödersiniz.
- Muayene ücreti ve gecikme cezası ödersiniz.
- Söz konusu vergi döneminin ödemesini yaparsınız. (trafiğe sokmak için)
- Aracı trafiğe geri çıkarma işlemlerine para harcarsınız, (plaka, ruhsat yaprağı vs)
Yukarıdaki işlemler tamamlandıktan sonra aracınız otoparktan alırsınız. Ancak bunların hepsinin de öyle kolay işlemler olmadığını ve zaman geçeceğini söyleyebiliriz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN