2019 Emniyet Kemeri Takmama Cezası Ne Kadar?

2019 Emniyet Kemeri Takmama Cezası Ne Kadar?

Emniyet kemerinin hayat kurtardığını biliyoruz ve bunun içinde basit ancak önemli olan bu detayı aracınıza bindiğiniz zaman kesinlikle atlamamanız gerekiyor. Yaşanılan trafik kazalarının büyük bölümünde emniyet kemeri takılmadığını görüyoruz. Hatta yaralanmayla bile sonuçlanabilecek bazı kazaların emniyet kemeri takılmadığı için ölümle sonuçlandığını söyleyebiliriz. Emniyet kemeri can güvenliği için önemli olsa da trafik kuralları çerçevesinde her sürücünün ve yolcunun mutlaka takması gereken bir aksam bunun içinde emniyet kemeri takılı olmadan polise yakalanılması halinde cezai işlem uygulanır. Biz de bu yazımızda 2019 emniyet kemeri takmama cezası ne kadar bu konu üzerinde duralım istedik.

Emniyet Kemeri Takmama Cezası

Kara yolunda hareket halindeki her sürücü mutlaka emniyet kemerini takmak zorundadır. Emniyet kemerinin olmaması halinde cezanın da kabul edildiği varsayılır ve kesilir. Emniyet kemeri takmamanın cezası ise 108 TL’dir. Kesilen cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda ise % 25 oranında bir indirim uygulanır ve 81 TL ödeme yapılır. Emniyet kemeri eskiden polis denetimleri neticesinde takip edilirler. Bugün pek çok şehirde ve ilçede bulunan kameralar sayesinde sitem direk olarak görüntülüyor ve sürücülere ceza kesilerek evlerine gönderiliyor. Emniyet kemeri insan hayatı için çok önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle araca bindiğiniz zaman kesinlikle kemerinizi takmanızı öneririz.

Emniyet Kemeri Takmama Cezası Sorgulama

Yukarıda belirttiğimiz gibi emniyet kemeri kamera sistemiyle de takip ediliyor. Dolayısıyla bu durumda sürücülerde çok farkına varmaya biliyorlar. Bunun için belli aralıklarda trafik cezalarının da kontrol edilmesi gerekiyor. Bunu e-devlet üzerinden yapabildiğiniz gibi isterseniz mobil bankacılık üzerinden de kontrol edebiliyorsunuz. Aracınızın plakasını yazdığınız zaman trafik cezasının ne kadar olduğu ya da var olup olmadığını görebiliyorsunuz.  E-devlet üzerinden sorgulama işleminde ise EGM menüsüne giderek  ’Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama’ bağlantısına tıklayarak trafik ceza sorgulaması yapılabilir.

Emniyet Kemeri Takmama Cezası Ödeme

Emniyet kemeri cezasın olup olmadığını anlayabilmeniz için online sistemleri kullanabildiğiniz gibi isterseniz online olarak da cezanızı ödeyebiliyorsunuz. Bu sayede size verilen 15 günlük indirim hakkınızı da kullanabiliyorsunuz.

Emniyet kemeri kullanmamak can güvenliğinizi tehlikeye atacağı gibi cebinize de zarar verecektir.  Lütfen emniyet kemerinizi takmadan araç kullanmamaya özen gösterin.

27 Ağustos 2019
660 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Call Now ButtonAra ve Teklif Al