Aracınızı Uzun Süre Çalıştırmazsanız Ne Olur?

Aracınızı Uzun Süre Çalıştırmazsanız Ne Olur?

Bazı kişiler otomobillerini uzun süre kullanmadıklarında ilk kez kontağı çevirdikleri zaman araçlarının geç çalıştıklarını göreceklerdir. Bizde bu makalemizde araçlarını bırakarak uzun süre boyunca çalıştırmayan kişilerin neyle karşılaşacaklarına dair bilgiler verelim istedik.

Aracını bıraktığınızda muhtemelen içerisinde yakıt bulunacak ancak yakıtların uçma derecesi yüksek olan maddelere sahip olduklarını söyleyelim ve uzun süre boyunca siz çalıştırmadığınızda kendi kendisine yakıtının bittiğini görürsünüz bunun içinde ilk çalıştırmanızda hareket ettirmeyi sağlayacak olan karışım olmayacaktır. Bu nedenle çalıştırmadan önce aracınızın deposuna yakıt koymanız gerekecektir.

Aracın aküsü çalışmadığından dolayı kendisini yenilemeyecek ve büyük ihtimalle de bitecektir. Bunun için akünün bakımını yapmanız gerekiyor. Akünüzü şart ettiğinizde ise normale dönecektir. Otomobilinizin parçaları ve aksamları hava şartlarına bağlı olarak kullanılmadığından dolayı paslanırlar ve bu da parçanın sürtünme kuvvetinin düşmesine neden olur. Aracın kontağını çevirdiğinizde marş dinamosu bu paslı olan parçaların dönmesini tam olarak sağlamayabilir. Bu durumda ise motorunuzu revizyon etmeniz gerekli olacaktır.

Aracınızdaki yağlar zaman içerisinde mumlaşmaya başlayacaktır. Piston parçaları arasındaki bu yağların mumlanmış olması aracın çalışmasını zorlaştırır. Bu gibi durumlarda ise benzinle ısıtıldıktan sonra araç çalışır vaziyete gelecektir.  Aracınız çalışmadığı için şamandıra ve platin gibi parçalar yağların mumlaşmasından dolayı sıkışabilir.

Belirttiğimiz tüm bu başlıklar çevreye bağlı olan koşullardan dolayı süre olarak değişiklik gösterecektir. Yani havanın sıcak ya da soğuk olması, bulunduğu yerdeki nem durumu gibi sebepler değişkenlik göstermektedir.

Yakıt Sisteminde Arızanın Tespiti

Yakıt sistemindeki arızayı tespit etmek için öncelikli olarak bujilerinizi kontrol etmelisiniz. Bujilerinizi söktünüz ve herhangi bir ıslaklık yok ise bu durumda aracın yakıt donanımının kontrol edilmesi gerekiyor. Bunu yapabilmeniz için aracınız karbüratörlü ile hava filtresinin söküp bakabilirsiniz. Bu işi yanınızda birisi olduğunda yapabilirsiniz.

 Sonuç olarak şöyle söyleyebiliriz ki bir aracın çalışması sırasında bir takım sorunlar oluşabileceği gibi çalışmadığı zamanda sorunlar kendisini gösterir. Bazıları araçlarını çalıştırmayarak ömrünü uzatabileceklerini düşünürler ancak bunu yaptıklarında sadece aracın iç dizaynı ve kaportasındaki sorunları ortadan kaldırmış olurlar. Motordaki ve teknik aksamdaki parçalar ise kullanılmadığında daha büyük sorunlar oluşturabilir. Eğer ki korkunuz kaportadan yanaysa bu durumda aracınıza kasko sigortası yaptırarak güvence altına alabilirsiniz.

22 Haziran 2019
606 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al