Kulak Akıntısına Ne Sebep Olur
Kulak en önemli duyu organlarının başında gelir. Olası bir sorun yaşanması halinde denge sorunlarından tutunda iletişime varıncaya kadar birçok konuda aksama meydana gelecektir. Kulak akıntısına neden olabilecek sorunlar ise aşağıdaki gibi sayılabilir.
Kulak Kiri
Kulaktan sıvı sızmasının en yaygın nedenlerinden biri kulak kiridir. Bu, kulağınızın içini sudan ve enfeksiyondan korumak için vücut tarafından doğal olarak üretilir. Genellikle kulak kiri, kulağınızın içinden dışarıya doğru yavaşça hareket eder ve orada yıkanır. Bazen kulak kiri birikebilir ve kulak kanalını tıkayabilir. Kulak kiri oluşturma ve temizleme hakkında daha fazla bilgi edinin .
Delik Bir Kulak Zarı
Kulak zarı, kulağınızın içinde, dış kulağınızı ve orta kulağınızı ayıran ince bir dokudur. Ses dalgaları kulağınıza girdiğinde, kulak zarı titrer ve duymanızı sağlar. Delikli bir kulak zarı, kulak zarınızdaki küçük bir delik veya yırtıktır. Kulağınızın kuru tutulması ve enfeksiyon olmaması koşuluyla genellikle birkaç hafta veya ay içinde iyileşir, ancak bazen kulaktan beyaz, hafif kanlı veya sarı bir sıvıya neden olabilir.
Delik bir kulak zarının nedenleri şunlardır:
- Pamuklu çubuklar veya diğer küçük nesneler gibi kulak kanalına bir nesne sokmak.
- Kafaya bir darbe nedeniyle yaralanma.
- Yüksek irtifada uçarken veya tüplü dalış yaparken ani basınç değişiklikleri.
Orta Kulak Enfeksiyonu
Otitis media veya yapışkan kulak olarak da adlandırılır. Bu, bakteri veya virüslerin kulağın ortasındaki, kulak zarının arkasındaki sıvıya girerek ağrı ve rahatsızlığa neden olmasıyla oluşur. Kulak enfeksiyonları hakkında daha fazla bilgi edinin.
İlginizi Çekebilir: Ankara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Yüzücü Kulağı
Yüzücü kulağı, kulak zarı ile dış kulak arasındaki dış kulak kanalında ağrı ve şişmeye neden olan bir durumdur. Kaşıntı, kırmızı veya nemli kulak kanalı ve kulak memesini hareket ettirdiğinizde artan ağrı gibi semptomlarla kulağın dışındaki cildi de etkileyebilir.
Kulak akıntısı konusunda endişeleriniz varsa doktorunuza görünün. Doktorunuz kulaklarınızın içine bakacak ve aşağıdakiler gibi sorular sorabilir:
- Kulak akıntısı ne zaman başladı?
- Nasıl görünüyor?
- Ne kadar sürdü?
- Sürekli mi yoksa ara ara mı sızdırıyor?
Akıntının nedenine bağlı olarak doktorunuz kulak damlası veya başka ilaçlar önerebilir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN