Gebe Kalma Nedir?
Gebe kalma, bir yumurta ve spermin başarılı bir şekilde birleştirilmesidir. Bu süreç, cinsel ilişkiden sonraki saatler ila günler arasında gerçekleşebilir.
Bazı spermler bunu başarır, ancak çoğu servikal mukusa ulaşmadan ölür. Buradan en güçlü sperm, fallop tüplerine giderek bir yumurtanın döllenmesini bekleyecektir. İkisi bir araya gelirse, gebeliğin ilk adımı gerçekleşebilir. Sperm şimdi bir yumurtayı döllemiş olsa da, hamileliğin başarılı olması için atılması gereken birkaç adım daha vardır.
Gebe Kalma ve Adet Döngünüz
Kişisel adet döngüsü sonraki dönemin menstrüel kanamanın ilk gününden bir dönemin menstrüel kanamanın ilk gününden itibaren hesaplanır. Genel olarak, doktorlar adet döngüsünü 28 gün uzunluğunda olarak adlandırır. Bununla birlikte, birçok kadın daha kısa veya daha uzun döngüler yaşar. Bu, yumurtlama meydana geldiğinde ve dolayısıyla gebe kaldığınızda etkileyebilir.
Döngünüzün ilk günü adetinizin ilk günü olarak kabul edilir. Döngünüzün orta noktasında bir yumurtalık, yumurtlama adı verilen bir işlemle yumurtayı serbest bırakır. Yumurtlama sırasında genellikle bir seferde yalnızca bir yumurta bırakırsınız. 28 günlük bir döngüde yumurtlama, bir sonraki adet döneminizin başlamasından yaklaşık 14 gün önce olan 14. gün civarında gerçekleşir.
Yumurtlama sırasında bir yumurta bırakırsanız, fallop tüpünden uterusa doğru hareket eder. Bir yumurta, yumurtlamadan sonra yaklaşık 24 saat hayatta kalabilir. Bundan sonra sperm tarafından döllenme yeteneğini kaybeder. Döllenme, fallop tüpünde gerçekleştiğinden, döllenmemiş bir yumurta rahme ulaşamadan parçalanır.
İlginizi Çekebilir: Ankara Özel Sağlık Sigortası
Gebe Kalma Ne Zaman Olur?
Gebe kalma, cinsel ilişkiden kısa bir süre sonra veya birkaç gün sonra gerçekleşebilir. Bir yumurtanın ömrü kısa olmasına rağmen, meni dişi üreme yolunda beş güne kadar yaşayabilir. Bu, gebe kalmanın birkaç saat kadar kısa ya da beş güne kadar gerçekleşebileceği anlamına gelir.
Gebe kalmanın gerçekleşmesinin iki yolu vardır. Her ikisinin de buluşması için yumurta ve sperm gerekir, ancak biri diğerinden daha erken olabilir. Eğer yumurtlarsanız ve bir yumurta bırakırsanız, yumurta 24 saate kadar kalacağı fallop tüpüne gider.. Sperm yumurtayı döllerse gebe kalma gerçekleşir. Gebe kaldıktan sonra, döllenmiş yumurta rahme hareket etmeli ve rahim zarına veya duvarına yerleştirilmelidir. Buna implantasyon denir ve 7 ila 10 gün sonra gerçekleşir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN