Cilt Enfeksiyonları Nedir?

Cilt Enfeksiyonları Nedir?

Vücudun herhangi bir üyesindeki iltihaplanma olduğu gibi, kan damarlarının genişlemesi iltihabın başlangıcıdır. Deri enfeksiyonları durumunda, bu kan damarları, deri içinde bulunan çok küçük arterler (Arteriola – kan kılcal damarları). Bu genişleme neticesinde etkilenen bölgede kırmızı lekeler şeklinde görülür. Bu örneğin güneş ışığına maruz kaldıktan sonra ortaya çıkabilir. Reaksiyon hafif olduğunda, herhangi bir tedaviye ihtiyacınız olmaz, çünkü bu eritem kısa bir süre sonra otomatik olarak ortadan kaybolur.

Hastalığın daha sonraki bir aşamasında, ciltte ödem görünür. Cilt dokusundaki sıvının birikmesi, bir kabuk formunda cildin yüzeyinde kuruyan Exudate sıvısının kabarmasına ve salgılanmasına yol açabilir. Bu semptomlar, bazı enflamatuar hastalıklarda olabilir. Cilt yüzeyinin nispeten geniş bölgelerine yayılabilir. Hastalığın ilk tanısı, büyüklükleri, renkleri, gelişim evreleri, cildin farklı bölgelerindeki formları ve formları gibi kabarcıkların avantaj ve özelliklerine bağlıdır. Bu faktörler farklı hastalıkların karakteristiği olabilir. Tüm inflamatuar cilt hastalıklarına eşlik edebilecek kaşıntı büyük acılara neden olabilir.

İlginizi Çekebilir: Özel Sağlık Sigortası Ücretleri Ankara

Kolay Cilt Enfeksiyonları

En kolay cilt enfeksiyonları, dış etkiler, güneş ışığı veya sıcak su sonucu olarak görülür. Bu tür iltihaplanma, asidik veya baz olarak farklı maddelere dokunmanın bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir. Bu, bu maddelerin çok yüksek konsantrasyonuna veya yüksek sıcaklıklarına bağlıdır. Bu maddelere dokunmak, cildin iltihaba reaksiyon göstermesine neden olabilir. Bu reaksiyona “birincil irritasyon” adı verilir ve buna neden olan koşullar değiştirilerek önlenebilir.

Örneğin maddenin konsantrasyonunun azaltılması veya sıcaklığının düşürülmesi.

Alerjik dermatit, alerjilerin neden olduğu alerjik bir hastalıktır. Bu hastalık, dermatite neden olan herhangi bir kişiyi etkilemez, sadece nedeni alerjisi olan kişileri etkiler. Maddenin konsantrasyonundaki bir değişiklik veya sıcaklığının düşürülmesi, bu tür cilt iltihabının ortaya çıkmasını engellemeye yardımcı olmaz. Alerji durumunda, inflamasyonun nedeni ile tekrarlanan temas, tekrar inflamasyona yol açabilir.

Her iki tip alerjik, alerjik ve alerjik olmayan deri enfeksiyonları, çalışma koşullarına bağlı olarak ortaya çıkabilir, yani çalışma sırasında dermatite maruz kalabilir.

Cildinize gençliğinizde ne kadar iyi bakar ve ihtiyacı olanı sağlarsanız yaşlanmanın etkilerini de o kadar ileri zamana ötelemiş olursunuz.

02 Ağustos 2021
202 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al