Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır?

Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır?

Genellikle kırışıklıkların giderilmesi maksadıyla uygulanan botoks tıbbi alanda giderek yaygın bir hale dönüşmekte. Aşağıda botoksun uygulanabildiği bölgeler başlıklar halinde belirtilmiştir.

Migren Tedavisi ve Botoks

Botoks yalnızca estetik amaçlı değil aynı zamanda tedavi amaçlıda uygulanabiliyor. Bunlardan bir tanesi ise migren tedavisidir. Diğer yöntemlerin etkisiz kaldığı durumlarda alternatif olarak uygulanır ve kronik ağrıların tedavisi için etkilidir. Her ne kadar migren tedavisinde alternatif olarak uygulanıyor olsa da kesin bir çözüm değildir. Bu nedenle migreni kökünden çözmez. Amacı yalnızca ağrıların azaltılmasını sağlayarak kişinin yaşam kalitesinin yükselmesini sağlamaktır.

Terleme Tedavisi ve Botoks

Bazı insanlar aşırı şekilde terlerler. Botoks ise burada hiperhidrozis tedavisinde kullanılarak sorunun çözülmesini sağlar. Uygulamanın yapıldığı bölgedeki ter bezlerine gönderilen sinyallerin engellenmesi neticesinde kişilerdeki aşırı terlemede ortadan kaldırılmış olur. Özellikle koltuk altı, eller, ayaklar ve yüz terleme tedavisinde uygulama alanlarıdır.

İdrar Kaçırma ve Botoks

Özellikle 40 yaşın üzerindeki bayanlarda idrar kaçırma sorunu % 20 oranında yaşanmaktadır. Bir nevi üriner sorun olarak tanımlanan bu durumda uygulama yapılarak kişinin yaşam konforu artırılmış olacaktır. İlk uygulama 2012 yılında yapılmış ve mesanenin duvarına enjekte edilen botoks neticesinde de idrar kaçırmanın tedavi edildiği görülmüştür. Uygulama öncesinde bir gün içerisinde 6 kez idrara çıkan bir kişinin uygulama sonrasında 1 kereye düştüğü de belirlenmiştir. Botoks idrar kaçırma tedavisinde etkili olmasına karşın şu an halen istenilen düzeyde değildir. Etkisinin 6 ay sürüyor olması da uygulamanın yenilenmesini gerektirir.

İlginizi Çekebilir: Özel Sağlık Sigortası Ücretleri Ankara

MS ve Kas Spazmı

Son dönemlerde özellikle nörolojik olan hastalıklarda botoks ciddi anlamda kullanılmaktadır. Kasların istemsiz olan hareketlerinin engellenmesi amacıyla kas içerisine enjekte edilmesi kaslardaki sinirlerinde geçici olarak devre dışı kalmasını sağlamış ve bu sayede kişilerdeki istemsiz hareketlerde durdurulmuştur. Ancak bu durum en fazla 3–4 ay sonrasında yenilenmesi gerekir.

Tenisçi Dirseği

Özellikle masa başında oturan kişilerde görülen bu durum adından da anlaşılacağı gibi tenisçilerde sıklıkla olmaktadır. Kol kaslarının zorlanması neticesinde ortaya çıkan bu durumda el ve el bileğinin aşırı kullanımı neticesinde ön kol kasları gerilir ve bu duruma neden olur. Botoks bu alanlara enjekte edildiğinde ise sinirler gevşeyerek ağrı azalmış olur.

24 Haziran 2021
177 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Ara ve Teklif Al