Araba Alırsam Ne Gibi Masraflar Olur?

Yeni bir araç almak isteyenlerin merak ettikleri konular arasında ne gibi masraflarının olacağı hususu oluyor. Bu soru insanların kafasına takılırken bizde bu makalemizde yeni araç almak isteyenlerin ceplerinden çıkacak olan masrafları bir araya getirelim istedik. Özellikle de günümüzde bir araç almanın pahalı olduğunu düşünürseniz bu konuda size rehber olacak ve kendinizi de ona göre hazırlamış olacaksınız.
İşin diğer bir konusunda da sıfır bir araç almak mı yoksa kiralamak mı daha mantıklı bu soru vardır. Makalemizin sonunda bu konuda da kısa bir bilgi verelim.
Ekspertiz Masrafı
Yeni bir araç alırken ciddi bir para ödüyorsunuz bunun içinde mutlaka aracın uzman bir gözle görülmesi gerekiyor. Çünkü kontrol ettirmeden alacağınız bir araç sizin başınıza da bela olabilir. Destek alacağınız kişi ise ya bir ekspertiz ya da usta olmalıdır. Bu insanlar araçta boya olup olmadığını, motorun durumunu, yürüyen aksamını ve diğer her türlü kontrollerini de yapacaktır. Evet, normal bir sanayi ustası da elinden geleni yapabilir. Ancak eksper işin daha ciddi boyutlarını kontrol edecektir. Bunun masrafını düşündüğümüzde ise yaklaşık olarak cebinizden çıkacak olan para 300 TL kadar olacaktır.
Noter Ücreti
Aracı ekspere götürdünüz gösterdiniz o da onay verdi. Şimdi aracın alım satımının yapılmasına sıra geldi. Bu işlemi yapabilmek için notere gitmeniz gerekiyor. Noter karşı tarafa parasını alıp almadığını sorar ve onay aldıktan sonra satış işlemlerini başlatır. 2019 yılı itibariyle bakacak olursak araç alım satımında notere verilecek para 200 TL civarındaydı. Bu ücreti ödedikten sonra artık aracınız size ait oluyor.
MTV Masrafı
MTV masrafı ortalama 600 TL olmakla birlikte model yılı arttıkça yani yaşı küçüldükçe ve motor hacmi arttıkça fiyat artmaktadır.
Sigorta Masrafı
Sigorta günümüzde kişinin yaşına ve daha önceden yaptığı kaza durumuna göre farklılık göstermektedir. Aynı şekilde yaşadığınız şehirde sigortanın artmasına neden olabilmektedir. HKsigorta olarak bizimle iletişime geçtiğinizde en uygun trafik ve kasko sigortasını size sunabiliriz.

Bakım Ücreti
Şimdi aracı kullanırken kafanızın rahat olmasını istiyorsanız bu durumda bakımlarını yaptırmanız gerekiyor. Bu bakımlarda yağı ve suyu şeklinde değerlendirilebilir. Sıvı bakımlarında lastikler, akü, LPG bakımı, yağı, suyu, kliması, filtreleri gibi pek çok faktörde gözden geçirilmesi gerekiyor.
Yakıt Masrafı
Aracınızı aldınız bakımlarını yaptırdınız artık hevesle aracınızla biraz da gezmek istiyorsunuz. Bunun içinde otomobilinizin yakıt deposunun dolu olması önemli. Bir aracın yakıt deposuna baktığımız zaman genelde 200–400 arasında dolumu yapılıyor. Ancak biz genelde yakıt masrafını bu alım satım masraflarına katmayız.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN