Ağız Kokusu Nedir ve Nedenleri

Ağız kokusu olarak da adlandırılan ağız kokusu utanç verici olabilir ve bazı durumlarda endişeye bile neden olabilir. Mağaza raflarının ağız kokusuyla savaşmak için tasarlanmış sakız, nane, gargara ve diğer ürünlerle dolup taşması şaşırtıcı değil. Ancak bu ürünlerin çoğu, sorunun nedenini ele almadıkları için yalnızca geçici önlemlerdir.
Bazı yiyecekler, sağlık koşulları ve alışkanlıklar ağız kokusunun nedenleri arasındadır. Çoğu durumda, tutarlı uygun diş hijyeni ile ağız kokusunu iyileştirebilirsiniz. Basit kişisel bakım teknikleri sorunu çözmezse, daha ciddi bir durumun ağız kokusuna neden olmadığından emin olmak için diş hekiminize veya doktorunuza danışın.
Ağız Kokusu Belirtileri
Ağız kokusu, kaynağa veya altta yatan nedene bağlı olarak değişir. Bazı insanlar ağız kokusu çok az olmasına veya hiç olmamasına rağmen nefesleri hakkında çok endişelenirken, diğerleri ağız kokusuna sahiptir ve bunu bilmezler. Kendi nefesinizin nasıl koktuğunu değerlendirmek zor olduğu için, nefesinizle ilgili sorularınızı doğrulamak için yakın bir arkadaşınıza veya akrabanıza sorun.
Ağız kokusunuz varsa, ağız hijyeni alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Yemek yedikten sonra dişlerinizi ve dilinizi fırçalamak, diş ipi kullanmak ve bol su içmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri yapmayı deneyin.
u tür değişiklikleri yaptıktan sonra ağız kokunuz devam ediyorsa diş hekiminize görünün. Diş hekiminiz ağız kokusuna neden olan daha ciddi bir durumdan şüphelenirse, kokunun nedenini bulmak için sizi bir doktora yönlendirebilir.
İlginizi Çekebilir: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Ağız Kokusu Nedenleri
Yiyecek parçacıklarının dişlerinizin içinde ve çevresinde parçalanması bakterileri çoğaltabilir ve kötü bir kokuya neden olabilir. Soğan, sarımsak ve baharat gibi bazı yiyecekleri yemek de ağız kokusuna neden olabilir. Bu yiyecekleri sindirdikten sonra kan dolaşımınıza girerler, akciğerlerinize taşınırlar ve nefesinizi etkilerler.
Sigara kendi hoş olmayan ağız kokusuna neden olur. Sigara içenler ve ağızdan tütün kullananlar da ağız kokusunun başka bir kaynağı olan diş eti hastalığına daha yatkındır.
Her gün fırçalamaz ve diş ipi kullanmazsanız, yiyecek parçacıkları ağzınızda kalır ve ağız kokusuna neden olur. Dişlerinizde renksiz, yapışkan bir bakteri tabakası oluşur. Fırçalanmadığı takdirde plak diş etlerinizi tahriş edebilir ve sonunda dişlerinizle diş etleriniz arasında plak dolu cepler oluşturabilir. Diliniz ayrıca koku üreten bakterileri de tutabilir. Düzenli olarak temizlenmeyen veya tam olarak oturmayan protezler kokuya neden olan bakteri ve yiyecek parçacıklarını barındırabilir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN