30 Yaşından Sonra Kadınların Yaşadığı Fiziksel Değişimler
30 yaşını dolduran bir kadınlarda vücut, deri, ağırlık, üreme sistemi ve diğer pek çok şeyi etkileyen değişiklikler meydana gelir.
Kadınlardaki fiziksel değişikliklerin en önemlileri nelerdir?
İşte listedeki ilk dört değişiklik:
1 – Kemik Kütlesinde Düşüş
30’lu yaşlarda kadın bedeninin kemik kütlesinde önemli ölçüde düşmeler meydana gelmeye başlayacaktır. Kemiklerin kırılgan ve kolayca kırılabilir hale geldiği bir durum olan ve osteoporoza karşı özellikle savunmasız olan trombositopeni olasılığını artırabilir ve kadınların genellikle erkeklerden daha fazla enfekte olma olasılığı yükselecektir. Bu nedenle, kadınların diyetlerinde düzenli olarak yeterli miktarda kalsiyum tüketmeleri ve tercihen bisiklet ve ağırlık sporları gibi kemik gücünü arttıran egzersiz yapmaları gerekir.
2. Aşırı Kilo Alma
Vücutta normalde 30 yaşından sonra ortaya çıkan kas kütlesinin olmaması ( sağlıksız bir yaşam tarzı gibi) bu yaşta aşırı kilo alma sürecinde önemli bir rol oynar. Genelde işyerinde veya yemek sırasında uzun süre oturma, kilo alma şansını artıran etkenlerden biridir. Buna ek olarak, kadının yirmili yaşlarında kademeli olarak yavaşlamaya başlayan metabolik süreçlerin hızını da unutmamalıyız, özellikle 30 yaşın üstündeki kadınlardan sonra ortaya çıkan bir yavaşlamadır.
Fiziksel değişiklikler sonrası oluşabilecek sorunlara karşı Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı ihmal etmeyin!
İlginizi Çekebilir: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ücretleri Ankara
3 – Adet Döngüsünde Küçük Değişiklikler
Kadınların çoğu, 40’lı yaşlarına ulaşana kadar adet dönemlerinde belirgin bir değişiklik hissetmezler, ancak bir kadından diğerine farklılık gösteren bazı faktörler nedeniyle, kadınların otuzlu yaşlardaki adetlerde bazı değişiklikler olabilir. Bazı kadınlar, ilk çocuğa sahip olduktan sonra adet döngüsünün daha az ağrılı olduğunu düşünebilir, bu durum rahim boynunun kan akışını kolaylaştırarak ve konvülsiyonları hafifleterek doğumdan sonra rahim ağzının genişlemesine bağlı olabilir.
4 – Cildin Kuruluğunu Arttırır
Deri hücrelerinin üretim hızı ve kadının otuzlu yaşlarında yenilenme kabiliyeti her 28–35 günde bir yenilenme oranına indirgenir, bu da ölü hücrelerin tam olarak değiştirilmesi için daha fazla zamana ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Deri tarafından üretilen faktörler ve materyaller, üretimde daha az hızlı hale gelir, bu da cildin kırılganlığına büyük ölçüde katkıda bulunur.
Yukarıda 30 yaşını geçen kadınların rutin olarak karşılaştıkları genel problemler belirtilmiştir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN